Тимошенко думає, що Мартиненко зробив її третьою

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 13:47

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що оприлюднені в четвер Центром Разумкова результати громадської думки, є певною мірою маніпулятивними.

Про це йдеться у заяві БЮТ, розповсюдженій його прес-службою у п’ятницю.

"Цього разу питання поставлені Центром так, що вони не могли не занизити соціологічні показники політичної сили, очолювані Юлією Тимошенко", - йдеться у заяві.

Як стверджують в прес-службі, в одному з питань учасником виборів названо партію "Батьківщина", "хоча вже навіть студентам-соціологам відомо, що команда Тимошенко на вибори іде під брендом Блок Юлії Тимошенко".

"В іншому ж питанні, де йдеться винятково про блоки, до БЮТ записано Українську Національну Асамблею", - сказано в заяві.

БЮТ також звертає увагу на те, що результат НСНУ "дещо покращує" наявність прізвища Віктора Ющенка на чолі цієї партії в анкеті Центру Разумкова – "попри заяви президента про його неучасть у виборах".

"Сподіваємось, що така анкетна гра на підвищення на користь НСНУ не пов’язана з тим, що головою ради Центру Разумкова є член президії "НСНУ" Микола Мартиненко", - сказано в заяві.

БЮТ звертається до соціологічних служб України "бути максимально коректними у формулюванні запитань при проведенні опитувань та аналізі результатів, особливо під час виборів до парламенту".

Як відомо, згідно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова, рейтинг Партії регіонів складає 17%, НСНУ - 12,5%. Партія "Батьківщина" дістала 12,2% голосів опитаних.

Якби у виборах до Верховної Ради брали участь виборчі блоки, то, згідно з опитуванням, найбільше голосів виборців отримав би Блок Віктора Ющенка. На другому місці - Блок Віктора Януковича, на третьому - БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування