ЮЩЕНКО НАГАДАВ АХМЕТОВУ І ПІНЧУКУ, ЩО ВОНИ ВТРАТИЛИ ШАНС

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 13:52

Президент Віктор Ющенко закликає "не робити жодних деструктивних кроків", пов’язаних із повторним продажем "Криворіжсталі" 24 жовтня.

Про це ідеться у спеціальній заяві Ющенка, зробленій після зустрічі з прем’єром Юрієм Єхануровим на тему приватизації "Криворіжсталі".

Звертаючись до колишніх власників "Криворіжсталі", Ющенко сказав: "Був час, коли ми мали можливість на рівних чесних умовах вийти на конкурс. Ви цією можливістю не скористалися – тому ми ставимо крапку".

Ющенко заявив, що дискусія навколо приватизації "Криворіжсталі" за кілька днів до конкурсу "є прикрою, небезпечною та неприпустимою".

Президент нагадав, що Україна йшла до конкурсу з повторної приватизації "Криворіжсталі" півроку, і "моральним обов’язком" влади є закінчити цю справу, "тому що ні про яку реприватизацію мова не може йти".

"Я відверто скажу – я не можу зрозуміти народного депутата, який сьогодні голосує за те, щоб не було повторного конкурсу з приватизації "Криворіжсталі", – підкреслив Ющенко.

Він додав, що такі дії за кілька днів до торгів можуть призвести лише до негативних наслідків.

"Тому я хотів би заявити: ні про який перегляд рішення щодо повторної приватизації "Криворіжсталі" мови не може бути з двох причин".

"Перша – це моральна і політична. Ми хотіли повторним конкурсом сказати одне – порушення законів, допущені в попередні роки по приватизації знакових підприємств України, будуть виправлені".

"Друга позиція правова – жодного разу ми не говорили про те, що Україна буде здійснювати реприватизацію – тобто викуп раніше приватизованих об’єктів", – сказав Ющенко.

Він наголосив, що в бюджеті-2005 не передбачені кошти на подібні цілі, а реприватизація "Криворіжсталі" означала б виділення з держбюджету 4 млрд. грн. попереднім власникам підприємства.

"Тому будь-яка політична демагогія з цього приводу закінчилася тоді, коли ми приймали бюджет на 2005 рік. Ці речі не можуть дискутуватися в неправовій площині – це політиканство, яке тільки шкодить справі", – сказав Ющенко.

У свою чергу, Юрій Єхануров поінформував Ющенка, що в кімнаті, де працюватиме конкурсна комісія з приватизації "Криворіжсталі", не буде сторонніх осіб.

За словами прем’єра, звідти лише вестимуть пряму трансляцію два телеканали. "Ми готові до проведення конкурсу, і ніяких питань там не буде", – сказав Єхануров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News