Єхануров почув нещадну критику і розповів про неї Ющенку

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 14:35

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров повідомив президенту Віктору Ющенку про виявлення проблем у тому, хто представляє владу в регіонах.

"Думаю, ми найближчим часом маємо зробити висновки з тієї нещадної критики людей по відношенню до влади. Це об’єктивно, і ми повинні відреагувати негайно", - сказав Єхануров Ющенку під час зустрічі в п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

Єхануров розповів Ющенку про завершення роботи кадрової комісії уряду, яка вивчала питання відповідності призначень чиновників на місцях.

"Уряд зробить все, щоб ми в майбутньому зробили висновки з тих окремих провалів, які виявлені зараз", - додав Єхануров.

За словами прем’єра, було проведено повний аналіз діяльності регіонів за 32-ма показниками, методику яких розробив Держкомстат.

Серед цих показників обсяги виробництва, робота галузей освіти, медицини, правоохоронних органів, зайнятість населення, інвестиційний клімат, соціальна політика.

Також враховувалася думка населення, зокрема, члени комісії поспілкувалися з громадськими організаціями, проводилися соцопитування щодо діяльності місцевої влади.

У свою чергу Ющенко під час зустрічі з Єхануровим звернув увагу на зустрічі з представниками бізнесу, які були проведені протягом останніх кількох тижнів: "Держава гарантує, що чесний бізнес у цій країні буде знаходити законний захист уряду і держави".

"Ми закликаємо весь бізнес формувати свої відносини з державою на чесній прозорій основі, вийти з тіні, платити податки", - додав президент.

Зокрема, Ющенко подякував тим представникам вітчизняного бізнесу, завдяки яким у поточному році на три чверті зросли платежі до бюджету.

"Я переконаний, що це та детінізація, на яку ми чекали багато років, це добрий крок у напрямку партнерства, солідаризації інтересів нації, держави і бізнесу", – підкреслив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування