Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи поки не дізналися, куди ділися гроші Березовського

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 14:46

Голова комісії з розслідування фінансування президентської кампанії Віктора Ющенка з-за кордону Юрій Соламатін не має інформації про те, хто саме отримав кошти від Бориса Березовського.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни парламенту в п’ятницю.

"Перша платіжка (від Березовського) відбулася 1 серпня 2003 року. За час з серпня 2003 по грудень 2004 року профінансовано певних заходів на 21 мільйон доларів, зокрема в період виборчої кампанії - з липня по грудень -  виділено близько 10 мільйонів доларів", - нагадав він.

За його словами у комісії є копії платіжок, а Березовський визнав, що вони належать його фірмам. Російський опальний олігарх також підтвердив, що про допомогу його просив особисто Ющенко, а конкретно доручення виконували Безсмертний, Жванія і Третяков.

Березовський також повідомив комісії, що він давав кошти "на розвиток демократії та на підтримку незалежних ЗМІ". В той же час Леонід Кравчук повідомив комісії, що Березовський підтвердив, що давав кошти на помаранчеву революцію.

Водночас Соломатін відзначив, що ті, хто начебто контактував з Березовським "зараз відмовляються від нього "вони кричать не виноватая я, он сам нам бабки надавал".

"Конкретні реципієнти нам до сьогодні не відомі. Опрацьовуються заходи для з'ясування істини в цьому питанні. Березовський засвідчив свою зацікавленість в з'ясуванні того, як були використані його кошти, бо реципієнти до цього часу не відзвітувалися про це перед ним", - зазначив Соломатін.

Водночас він повідомив депутатам, що "експерти наголошують, що найшвидше ці кошти були в певній мірі розкрадені, а певною мірою витрачені на утримання помаранчевого Майдану – палатки, генератори, плазмові телеекрани тощо".

Говорячи про політичну складову справи, Соломатін відзначив, що, ймовірно, "Березовський розкладав яйця в кілька політичних кошиків, а зараз взяв на гачок саме "Нашу Україну". "Але ми небезпідставно можемо міркувати, що й інші політичні сили знаходяться на гачку в Березовського", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...