Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук вважає, що Ющенко переклав весь негатив на Тимошенко

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 16:03

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що незабаром влада продовжить пошук винних у провалі її дій.

Таку думку Медведчук висловив у статті для щотижневика "2000" "Так не має бути!".

За словами лідера СДПУ(о), у нинішньої влади відсутня стратегія дій.

"Такою ж не може вважатися прагнення до "благополуччя нації" — це абстракція, яка ні до чого не зобов'язує і ні про що не говорить ", — відзначив він.

"Поки що Ющенко і К° у виправдання своєї бездарності оперують двома "важкими спадщинами" — Кучми і Тимошенко, "кредит негативу" яких теж має свої межі", — вважає лідер СДПУ(о).

"Впевнений, що у зв'язку з цим найближчим часом варто очікувати хвилі "справ про саботаж", у яких головними дійовими особами буде виступати опозиція. Знеструмиться десь район — "противники влади шкодять", пропаде тепло в батареях — "вороги народу постаралися", затримали зарплату бюджетникам або пенсії — "справа рук кучмістів-медведчукістів, які окопалися в чиновницьких кріслах" , — застеріг Медведчук.

Також Медведчук розкритикував зовнішню політику нинішньої влади, зокрема щодо НАТО і США.

На його думку, реакція України на зауваження США "не що інше, як прояв комплексу національної і державної неповноцінності".

"Різниця між Україною Кучми і Україною Ющенка в тому, що в першому випадку Білий дім заходився злістю через небажання офіційного Києва діяти за "керівною вказівкою" і наявність в нього власної думки. Тепер же спостерігається лінія взаємин "учитель — учень". За повної покірності останнього", — вважає Медведчук.

"Про національні інтереси України в даному випадку навіть безглуздо згадувати. Їх просто немає. У всякому разі, як і в історії з НАТО, нам ніхто зрозуміло не пояснив: а чому, власне, ми повинні слухати Вашингтон?", - відзначив він.

"У чому тут вигода не особисто для президента Ющенка (США слухняних голів держав люблять і всіляко підтримують), а для України? Людина, яка гідно відповіла на це питання, заслуговувала б якщо не Нобелівську, те напевно — на національну премію", — вважає Медведчук.

Також, на думку Медведчука, звільнення кабміну Тимошенко пояснюється спробою перекласти негатив на неї. "Скоріше, тут мала місце спроба напередодні парламентських виборів уникнути відповідальності за стан справ у країні, переклавши весь негатив на Юлію Тимошенко".

"Таким чином, те, що трапилося з Юлією - закономірний результат. На це вказує хоча б той факт, що члени уряду, на яких лежить відповідальність за найбільш провальні напрямки, - ПЕК (Плачков), АПК (Баранівський), промполітики (Шандра), фінанси (Пинзеник) - залишилися на своїх місцях", - підкреслив лідер СДПУ(о).

"Думаю, відповідно до первісного задуму, відставка Тимошенко з ініціативи президента повинна була відбутися десь у січні-лютому 2006 року, коли нагромадиться критична маса негативних тенденцій у суспільному й економічному житті країни. Тоді б у Юлії Володимирівни рейтинг був уже свідомо "підсівший". До того ж у неї не залишалося б часу на розгортання самостійної виборчої кампанії", - вважає Медведчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування