Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах зрозумів, що Ющенка дезінформували

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 16:13

Секретар РНБО Анатолій Кінах заявляє, що свого часу фінансово-економічний блок уряду дезінформував президента Віктора Ющенка щодо діяльності вільних економічних зон і території пріоритетного розвитку.

"Я вимушений ставити питання, що в свій час, коли вносилися ці зміни, президент України був дезінформований відповідними виконавцями, в першу чергу, фінансово-економічним блоком уряду", - сказав Кінах у п’ятницю на прес-конференції у Києві.

Він зазначив, що останнім часом було здійснено аналіз діяльності інвесторів і що з 590 інвестпроектів мінімум 170 – це проекти, де інвестори виконують свої зобов'язання.

При цьому секретар Радбезу висловився за відновлення пільгових умов для добросовісних інвесторів, які незаслужено постраждали при закритті ВЕЗ і ТПР.

Зокрема, Кінах зазначив, що зараз готується пакет пропозицій, який на наступному тижні планується розглянути на засіданні РНБО, "де буде запропонований комплекс заходів, який стосується відновлення довіри інвесторів".

"Ті інвестиційні проекти, які відповідають вимогам і умовам, повинні бути завершені на тих умовах, на яких вони затверджувалися", - додав він.

Кінах підкреслив, що це не йде всупереч боротьбі з тіньовою економікою, контрабандою або корупцією, яка, за його словами, повинна враховувати принцип "не нашкодь", і передбачати кінцевий результат.

Також, за словами Кінаха, 2006 рік має стати роком визначення умов переходу на фінансові розрахунки України за російський природний газ, а не роком одномоментного переходу на такі розрахунку і підвищення цін.

Кінах відзначив, що таку пропозицію він озвучив у ході переговорів у Москві з даного питання.

"Ми готові і підтримуємо пропозицію перейти на прозорі фінансові схеми, але це необхідно робити поетапно, поступово, з урахуванням часу, необхідного для адаптації української економіки і недопущення зниження рівня життя наших громадян", - сказав він.

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування