Зінченко очолив партію і розповів про мутантів

Субота, 22 жовтня 2005, 11:35

Екс-держсекретар Олександр Зінченко очолив Партію патріотичних сил України.

Таке рішення одноголосно ухвалили 240 учасників з'їду партії, що пройшов у суботу в Києві.

Партія патріотичних сил була створена в березі 2005 році на основі організацій офіцерів запасу та кредитних спілок військовослужбовців.

Донині її очолював Віктор Палій, якого у суботу було обрано першим заступником голови партії.

Виступаючи перед учасниками з'їзду, Зінченко відзначив, що збільшується розчарування діями влади тих людей, які були активними учасниками помаранчевої революції. "Влада пішла на домовленості з представниками колишнього режиму", - сказав він.

"Влада виглядає неадекватною і хаотичною. Кучмізм вижив і мутував. Його метастази поширились на нову владу. Зміст дій нової влади мало відрізняється від попередньої", - сказав Зінченко.

"Хоча було звільнено 18 тисяч чиновників, але повернулися Кучма, Янукович, Ахметов, Суркіс. Ющенко обіцяв повернути награбоване, а натомість Порошенко, Червоненко, Жванія, Третьяков мало відрізняються від опонентів", - вважає екс-держсекретар.

Водночас Зінченко нагадав, що після парламентських виборів президент втратить велику частину своїх повноважень, а Кабмін формуватиметься Верховною Радою.

Щодо участі партії в наступних виборах, він закликав об'єднатися всі прогресивні сили, які відстоюють ідеали Майдану, в єдиний блок.

"Ми приймаємо участь у виборчому блоці Тимошенко і так рухатимемося до перемоги", - сказав Зінченко.

Водночас, як повідомляє прес-служба Зінченка, він пропонує проектно-мережеву структуру як принцип розбудови партії.

На думку Зінченка, головною політичною тезою є регіональна партійна стратегія. "ППСУ орієнтується перш за все на ініціативу своїх регіональних ланок та на розвиток місцевого самоврядування як невід’ємну складову партійної стратегії", – каже він.

Він також вважає, що рушійною силою суспільних перетворень має стати середній клас.

"Наше головне завдання – завдання партії - дати середньому класу суспільну, політичну і бізнесову перспективу", - наголосив Зінченко під час промови на з’їзді.

Він також звернувся до молоді, громадських неурядових та політичних організацій, інших суспільних об’єднань з ініціативою провести Громадянський Форум з метою якомога ширшої участі молоді в суспільно-владних відносинах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...