Литвин тепер буде з кулаками, а не на підробітках

Субота, 22 жовтня 2005, 12:01

Учасниками Народного блоку Литвина будуть очолювана ним Народна партія, партія "Всеукраїнське об'єднання лівих "Справедливість" та Українська селянська демократична партія.

Про це Литвин сказав під час VIII позачергового з'їзду партії у суботу.

За словами Литвина, ці дві партнерські партії дозволять зняти питання про те, що Народна партія, яка раніше називалась Аграрною, після зміни назви не представляє інтереси селян.

"Цей передвиборчий союз органічно лягає у Народний блок", - сказав Литвин.

Він зазначив, що підтримував формат створення блоку з "Нашою Україною" і партією "Батьківщина" Юлії Тимошенко, але переговори зупинилися після того як "з'ясувалося, що існує концепція старшого брата".

"Ми готові були вести переговори до завершення, але нас зупинили некоректні висловлювання з боку переговорщиків щодо нашої партії та її окремих представників", - сказав Литвин.

Він також висловився за зміну образу Народної партії. "Ми привчили, що Народна партія – толерантна, компромісна. А це часто сприймається як слабкість. Добро і справедливість мають бути з кулаками", - сказав Литвин.

"Ми повинні діяти активно, наступально, якщо хочете – жорстко, по всьому фронту, але толерантно", - додав Литвин.

Він також висловив незадоволення, що Народну партію сприймають як "союзника на підпорядкованих ролях". "Переконаний, цього більше не буде. Ми повинні заявити про себе на повний голос", - сказав Литвин.

Він висловився за створення "широкоформатного проекту розвитку України в 21 столітті". "Нам потрібні новий курс, який може запропонувати наша партія та її союзники. У нас один інтерес – щоб у країні все було нормально, якщо хочете – штатно", - наголосив він.

Під час виступу на з'їзді він також сказав, що його турбує проблема єдності України. Водночас він розкритикував новий уряд. "На зміну яскравим представникам Майдану висувають люди болота, які, на відміну від попередників, не демонструють амбіції, а більш уміло маскують інтриги".

Литвин також виступив за створення фракції Народної партії у радах всіх рівнів. "Не може бути так, що члени Народної партії перебувають в інших фракціях. Ми ж не на підробітках!", - сказав Литвин. Ця його репліка викликала оплески учасників з'їзду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...