Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД ВИЗНАВ, ЩО ПІСКУН НЕЗАКОННО ЗАВІВ СПРАВУ НА ПОРОШЕНКА

Субота, 22 жовтня 2005, 12:21

Відкриття Генеральною прокуратурою кримінальної справи проти екс-секретаря РНБО Петра Порошенка було незаконним.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд, яке на прес-конференції у суботу оприлюднив сам Порошенко.

"В судовому засіданні доведено факт відсутності будь-яких протиправних дій з моєї сторони", - сказав він.

За словами Порошенка, суд також постановив скасувати постанову Генпрокуратури він 10 жовтня 2005 року про порушення кримінальної справи проти нього.

Порошенко також повідомив, що збирається подавати позов до суду на захист честі і гідності і вимагатиме вибачень збоку посадових осіб Генпрокуратури "за кроки, які вони здійснили по дискредитації" Порошенка як політика.

Екс-секретар РНБО також планує подавати до суду позов проти посадових осіб Генпрокуратури за оприлюднення інформації щодо незаконного відкриття кримінальної справи.

"Я прошу в судовому засіданні встановити посадових осіб, які прийняли рішення всупереч 296 статті, ч. 4 (ККУ), де чітко сказано, що законом заборонено оприлюднювати таку інформацію", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що оскаржуватиме і постанову Генпрокуратури про закриття справи проти нього, оскільки Генпрокуратура "має визнати, що була відсутність події, а не факт злочину" у діях Порошенка.

За словами екс-секретаря РНБО, він жодного разу не спілкувався з суддею Печерського райсуду, яка ухвалила рішення про незаконність порушення справи проти нього, і вважає це рішення законним і неупередженим.

"Це є суддя Стрижевська. Я з нею не зустрічався, в суді був мій адвокат. Це прізвище я чув від керівництва Генпрокуратури в контексті того, що саме з нею нібито домовився пан Зінченко про те, що якщо прокуратура не прийме рішення про порушення кримінальної справи, то через тиск на суд ця справа все рівно буде порушена", - сказав Порошенко.

За його словами, тепер у нього з’явилися правові підстави довести безпідставність звинувачень у корупції.

"В цьому скандалі, за який чіплялися певні політичні представники, які взяли на себе роль піарщиків – пан Томенко, Турчинов, Зінченко – поставлено крапку", - сказав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування