Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Союзники Тимошенко побилися і лазили в вікна

Субота, 22 жовтня 2005, 13:29

Тимчасовим виконуючим обов’язки голови УРП "Собор" обрано Левка Лук’яненка.

Таке рішення підтримав позачерговий з'їзд партії, що проходив у суботу в Домі архітектора у Києві.

Екс-голова партії Анатолій Матвієнко сприйняв це рішення спокійно. "Якщо це рішення є легітимним, я його визнаю", - сказав він.

Як передає кореспондент "Української правди", під час з'їзду неодноразово виникали бійки між київськими делегатами, що підтримують Лук’яненка, і регіональними, які хотіли, щоб головою партії залишився Матвієнко.

70 делегатів з'їзду, які не підтримують Лук’яненка, провели своє засідання на 3 поверсі будівлі.

Водночас ще частина регіональних делегатів, яких не пускали до будівлі, намагалися потрапити всередину через вікна та центральний вхід.

З'їзд також прийняв рішення про участь у парламентських виборах 2006 року в блоці з Юлією Тимошенко. Головою Ради старійшин партії обрано Володимира Гоменюка.

У той же час член центральної ради УРП "Собор" Максим Стріха повідомив "Інтерфакс-Україна", що близько 70 делегатів з'їзду, які є прихильниками Матвієнка, мають намір просити Міністерство юстиції визнати суботній з'їзд нелегітимним.

За його словами, у даному випадку мова йде "про профанацію з'їзду", а не про з'їзд, проведений відповідно до норм статуту партії.

Стріха повідомив, що на з'їзд не був допущений ряд делегатів, що були обрані партійними організаціями, у той же час у багатьох делегатів з'їзду фальшиві мандати.

Він заявив, що в ході з'їзду неправильно здійснювався підрахунок голосів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування