Від ющенківців Ківалова захищали студенти і православні

Субота, 22 жовтня 2005, 14:05

У суботу в Одесі відбувся мітинг протесту, організований одеською облорганизацією "Народного союзу "Наша Україна", проти перебування на посаді ректора Одеської національної юридичної академії Сергія Ківалова.

У мітингу брали участь близько 3 тис. чоловік з Одеси і 6 районів області, передає "Інтерфакс-Україна".

Учасники мітингу тримали плакати з написами: "Ківалова на нари", "Чому академією керує шахрай?".

Керівник одеської облорганізації НСНУ народний депутат Олексій Козаченко заявив, що за рік Україна пройшла через багато іспитів: "найбільш цинічну в історії України фальсифікацію виборів, роздробленість, горно Майдану, переборовши все, і стала на шляху демократичного відновлення".

"Але очищення не може бути повним, поки безкарною залишається людина, винна у фальсифікації - Сергій Ківалов" (на президентських виборах Ківалов був главою ЦВК).

"Незважаючи на вчинені злодіяння, Ківалов сьогодні продовжує займати крісло ректора Одеської національної юридичної академії, займатися вихованням майбутніх правознавців, адвокатів, прокурорів, суддів і носити звання почесний громадянин Одеси", - сказав він.

НСНУ закликає правоохоронні органи, Генпрокуратуру негайно дати оцінку діяльності Ківалова як глави ЦВК, а також його участі в "шахрайському захопленні ряду міських і відомчих земель і будинків, організації корупційних схем".

У цей же час на спортивному комплексі Одеської національної юридичної академії відбувся мітинг, організований Українською морською партією і Трудовою партією на підтримку Ківалова. У мітингу, за оцінкою правоохоронних органів, взяли участь близько 1,5 тис. чоловік.

В інтерв'ю агентству Ківалов, коментуючи вимоги обласної організації НСНУ, заявив, що незважаючи на те, що в Україні нарешті запанував мир і спокій, окремі деструктивні сили намагаються дестабілізувати політичну ситуацію.

"Вони намагаються нагнітати політичний тиск, намагаються піддавати репресіям помітні політичні фігури. Сьогоднішній мітинг на мою підтримку свідчить про те, що в Одесі є політичні сили, які дотримують іншої думки, відмінного від думки НСНУ", - підкреслив Ківалов.

У цей же час поруч з цими двома мітингами проходив і третій мітинг, організований активістами Союзу православних громадян України.

Мітинг цієї громадської організації проходив на сходах студентського храму Святої Тетяни, побудованого з ініціативи Ківалова.

Близько 150 учасників цього мітингу вимагали від НСНУ дати спокій Ківалову, "який має заслужений авторитет в Одесі й в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування