ПОРОШЕНКО ЗВИНУВАЧУЄ ТИМОШЕНКО У СПРОБІ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ?

Субота, 22 жовтня 2005, 14:32

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко заявляє, що головною метою "сценарію по дискредитації влади" було дострокове введення в дію політреформи.

"Мета була – серйозний перехід владних повноважень до прем’єр-міністра, аж до того, що дострокове ведення політичної реформи через сесійну залу, яку вони думають, що вони контролюють", - сказав Порошенко під час прес-конференції у суботу.

За його словами, для того, "щоб продемонструвати нібито якісь підстави висунутих звинувачень, в цей сценарій був задіяний" генеральний прокурор Святослав Піскун.

"Домовленість про це з ним була", - додав Порошенко.

Порошенко зазначив, що цей "сценарій далі пішов не так, як передбачалось".

"Президент прийняв рішення про відставку, Верховна Рада заколотників не підтримала, народ на вулицю не вийшов, генеральний прокурор… ви бачили, що сталося", - сказав він.

За словами екс-секретаря РНБО, сценарій не спрацював, "хоча до нього готувалися дуже серйозно".

"А як могло бути інакше, коли в сценарій задіяні прем’єр-міністр, керівник Спецслужби, майже 60% влади?", - спитав він.

Порошенко також сказав, що "команда" екс-прем’єра Тимошенко мала вплив і досі контролює "конкретних посадових осіб" в Генпрокуратурі і СБУ, через які організовувався витік інформації.

"Вони не контролюють Генеральну прокуратуру, вони контролюють окремих особистостей, і я впевнений в тому, що на сьогоднішній день цей контроль суттєво ускладнився, хоча залишається", - сказав він.

Коментуючи відставку ген прокурора Святослава Піскуна, Порошенко сказав, що йому останнім часом було "дійсно важко".

"Він (Піскун) дав інтерв’ю, що він мав 9 місяців сполошної шизофренії. Ви знаєте, в останньому спілкуванні я дійсно стверджую, що йому було дуже важко, емоційно він міг наробити дурниць", - сказав Порошенко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News