Порошенко покарає себе або Зінченка

Неділя, 23 жовтня 2005, 13:00

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко має намір звернутися до Генпрокуратури з проханням перевірити заяву екс-держсекретаря Олександра Зінченка про тиск на посадових осіб відомства з метою закриття кримінальної справи проти нього.

Про це говориться в заяві прес-служби Порошенка, переданій в агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні готується звернення до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити факти тиску на посадових осіб Генеральної прокуратури, про які 22 жовтня заявив пан Зінченко в ході своєї чергової прес-конференції", - говориться в заяві.

Прес-служба відзначає, що, у випадку підтвердження цих фактів, на підставі ст.343 ч.2 (вплив, у будь-якій формі, на співробітників правоохоронних органів) і ст.365 ч.1 Кримінально-процесуального кодексу України (зловживання службовим становищем і перевищення влади або службових повноважень) Генпрокуратура має всі підстави відкрити кримінальну справу за фактом злочину.

Однак якщо Зінченко буде "замовчувати факти тиску" або приховувати інформацію про осіб, що зловживали своїм службовим становищем, "можна стверджувати про його протиправне поводження", що по ст.396 Кримінально-процесуального кодексу є злочином, говориться в заяві.

Такі заяви, підкреслює прес-служба, свідчать про спробу певного кола осіб маніпулювати громадською свідомістю "заради реалізації сценарію, головною метою якого є підрив довіри до влади".

Як повідомлялося, у п'ятницю Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти Порошенка за відсутністю складу злочину.

У суботу Порошенко повідомив, що постанову про порушення кримінальної справи проти нього скасував Печерський місцевий суд Києва.

У цей же день лідер Партії патріотичних сил України, екс-держсекретар Зінченко заявив про тиск на Генеральну прокуратуру з метою закриття кримінальної справи у відношенні колишнього секретаря РНБО.

10 жовтня у відношенні Порошенка було порушено кримінальну справу за перешкоджання господарській діяльності двох підприємств, що зводили будинок на Грушевського, 9-а.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування