Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко думає, що українці обов'язково захочуть в НАТО

Неділя, 23 жовтня 2005, 19:35

Україна й США підтверджують виведення українських миротворців з Іраку після парламентських виборів.

Про це йшла мова під час переговорів міністра закордонних справ України Анатолія Гриценка й міністра оборони США Дональда Рамсфельда в рамках неофіційних консультацій високого рівня Україна-НАТО у Вільнюсі.

"Ми домовилися, що Україна гідно виконає свої зобов'язання до виборів і тільки після цього будуть погоджені плани виведення наших військ з Іраку", - сказав Гриценко.

Він також повідомив, що з американським колегою обговорив ряд двосторонніх питань, зокрема план співробітництва на 2006 рік.

Гриценко також відзначив, що інтеграція України в НАТО не завадить співробітництву з Росією.

"Росія й багато мудрих людей у Росії переконані, що Польща, як член НАТО, або балтійські країни, як держави-члени НАТО, не загрожують Росії: Україна розвиває нормальні відносини з Росією й ніяким чином не загрожує її інтересам", - сказав Гриценко, відповідаючи на запитання журналістів про можливий тиск на Україну з боку Москви в міру наближення до НАТО.

Гриценко підкреслив, що низький рівень підтримки українського суспільства вступу держави в Північноатлантичний альянс пов'язаний з недостатньою поінформованістю й застарілими стереотипами, які можна легко зруйнувати.

Він підкреслив, що у випадку успішних внутрішніх реформ українське населення обов'язково підтримає курс країни на НАТО.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування