ЮЩЕНКО ТА ЄХАНУРОВ ПРИЇХАЛИ НА АУКЦІОН

Понеділок, 24 жовтня 2005, 10:48

До будівлі Фонду Держмайна, де має проходити аукціон з продажу "Криворіжсталі", через хвилину після початку конкурсу прибули президент Віктор Ющенко та прем'єр Юрій Єхануров.

На питання про причину своєї появи Єхануров сказав: "Бо приїхав президент". Єхануров не став прогнозувати ціну, за якою продадуть "Криворіжсталь", але додав: "Якщо продамо дорожче, ніж плануємо, то гроші можна спрямувати на викуп пакетів акцій інших підприємств".

Водночас Єхануров не став називати про що йдеться, оскільки підїхав Ющенко.

Раніше туди приїхала екс-прем'єр Юлія Тимошенко у супроводі депутатів Андрія Шкіля і Михайла Волинця.

Жодних коментарів Тимошенко не давала.

Фонд пікетують представники Комуністичної партії, Братства Корчинського. Загалом їх близько 100. Проти них стоять близько 100 прихильників "Народного Союзу Наша Україна" в помаранчевих шарфиках.

В той час, коли Тимошенко проходила повз пікетувальників, вони почали скандувати "Ні приватизації Криворіжсталі", "Ганьба!"

Приблизно о пів на одинадцяту депутат від фракції КПУ Юрій Соломатін здійснив спробу пройти на територію ФДМ повз міліцію та огорожу. Представники НСНУ зробили спробу йому завадити. Виникла невеличка сутичка. Ситуацію розв’язали представники міліції, які розвели їх у різні боки.

Територія ФДМ по периметру огороджена залізним парканом, за яким на відстані пів метра один від одного стоять представники міліції.

За тринадцять хвилин до початку аукціону приїхав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який відмовився від коментарів журналістам. На питання, що він тут робить, міністр відповів: "Працюю".

Він пройшов усередину двору, де перебуває кілька міліцейських автобусів. Після чого зайшов у приміщення ФДМ, через закриті для інших відвідувачів центральні двері фонду.

Біля Фонду держмайна також перебуває велика кількість працівників державної охорони, яка працює з президентом, на чолі з начальником його охорони Павлом Альошиним. Однак він відмовився повідомити, чи приїде Ющенко на цей захід.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування