Піскун допитав Рибачука і хоче його посадити

Понеділок, 24 жовтня 2005, 12:20

Екс-генпрокурор Святослав Піскун стверджує, що голова Секретаріату президента Олег Рибачук приходив на допити в Генпрокуратуру.

"І Олег Борисович ходив на допити в прокуратуру, я не буду говорити з якого приводу, але він знає", - сказав Піскун у неділю в ефірі каналу "Інтер".

"І він знає, що над ним висить домоклов меч, і він ще на нього не впав" – додав екс-генпрокурор.

Водночас в інтерв'ю "Комерсант-Україна" Піскун заявив, що проти Рибачука слід порушити кримінальну справу за незаконне розголошення інформації зі справи отруєння президента Віктора Ющенка.

"Хто надав право панові Рибачуку коментувати матеріали кримінальної справи по отруєнню або замаху на президента, називати дати, називати постанови, говорити про те, що прокурори з кимось домовляються? Він тим самим привселюдно вчинив злочин, що називається "розкриття матеріалів слідства". У відношенні Рибачука повинна бути негайно порушена кримінальна справа", - сказав Піскун.

За його словами, Генпрокуратура "ніколи не займалася політикою".

"У прокуратурі є чіткі закони й інструкції: як тільки попадає заява про те, що громадянин нібито вчинив злочин, ця заява розглядається слідчим, а не Піскуном. Ну не можу я знайомитися з кожним документом – часу немає!", - сказав Піскун.

Як відомо, раніше Рибачук заявляв, що Піскун затягував розслідування резонансних справ, зокрема, справу про отруєння Ющенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування