Стала відома назва нового підприємства, яке хоче продати Ющенко

Понеділок, 24 жовтня 2005, 13:21

Наступним великим об’єктом, який буде виставлений на приватизацію, є Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд.

Про це повідомив заступник голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко після закінчення аукціону з продажу "Криворіжсталі".

Як відомо, в понеділок прем’єр Юрій Єхануров повідомив, що президент Віктор Ющенко доручив готувати до приватизації новий великий об’єкт.

Кінцеву вартість "Криворіжсталі" в 24,2 мільярди гривень Парфененко назвав "фантастичною, неймовірною, яку навіть важко було уявити".

На питання щодо можливого оскарження підсумків аукціону, попередніми власниками або іншими силами, Парфененко відповів: "Я думаю, що ФДМ разом з новим покупцем буде відстоювати легітимність проведення конкурсу".

Парфененко також повідомив, що ФДМ найближчим часом планує виставити на біржовий продаж останній державний пакет "Криворіжсталі" у розмірі 1,74% статутного фонду.

За його словами, на сьогодні ФДМУ розглядається два варіанти реалізації 1,74% пакета акцій "Криворіжсталі", зокрема, як єдиним пакетом, так і декількома лотами.

Він також відзначив, що уряд свідомо не виставляв цей пакет перед продажем 93,02% пакета акцій ВАТ, аби не збивати ціну під час продажу контрольного пакета акцій підприємства.

Парфененко не уточнив, коли саме планується виставити на продаж 1,74% пакет акцій "Криворіжсталі".

Як повідомлялося, ФДМ планував виставити цей пакет на біржові торги на Українській фондовій біржі 6 вересня ц.р. за стартовою ціною 67 млн. 93 тис. 70 грн. Проте в останню мить оголошення торгів було відмінено. Досі дату торгів не призначено.

"Українська правда", УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування