Єхануров може втратити посаду через Криворіжсталь?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 14:28

Комуністична партія вимагає відставки уряду Юрія Єханурова.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко, передає прес-служба КПУ.

"Компартія вимагає негайно внести на розгляд сесії Верховної Ради й проголосувати питання про відставку уряду", - сказав Симоненко.

Він пояснив свою вимогу тим, що на його думку "покупка німецькою сталеливарною компанією Mittal Steel 93.02% держпакета акцій "Криворіжсталі" – це нищівний удар по економічній безпеці України".

"У результаті злочинної економічної політики президента Ющенко й урядів Тимошенко-Єханурова, спрямованої на тотальний розпродаж за межі державної, а це означає всенародної власності, Україна сьогодні втратила перлину вітчизняної металургії", - заявив він.

"Виручивши менше п'яти млрд. доларів за "Криворіжсталь", режим фактично відняв у держави й народу стратегічне підприємство вартістю в сотні мільярдів доларів. Підприємство, яке не просто приносило багатомільйонні прибутки, а підприємство, яке забезпечує людей роботою", - заявив Симоненко.

За його словами "ні президент, ні уряд сьогодні не в змозі гарантувати, що нові власники Криворіжсталі не обанкрутять комбінат, не викинуть десятки тисяч робітників на вулицю... не знищать Україну, як конкурента на світовому металургійному ринку", - заявив він.

"Якщо ми не зупинимо це торгашеське свавілля, то завтра втратимо всю країну", - відзначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування