З партії Ющенка ідуть, тому що там продаються місця?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 14:34

П'ять членів ради "Народний Союз "Наша Україна" з низки районів Києва написали заяву про призупинення членства в НСНУ.

Про це вони повідомили на прес-конференції в понеділок.

За їхніми словами, вони пішли на такі кроки в знак протесту проти корупційних схем, задіяних у партії.

Так, зокрема, член ради НСНУ Дніпровського району Києва Ярослав Горбанов відзначив, що це викликано кадровими проблемами, що виникли в партії. Він підкреслив, що НСНУ формувався з активістів блоку "Наша Україна" і людей, що підтримують Віктора Ющенка на президентських виборах.

У той же час, відзначив член НСНУ, сьогодні з'явилися "незрозумілі тенденції", коли в партію починають приходити бізнесмени і представники номенклатури, що витісняють старих активістів і претендують на керівні місця в партії і місця у виборчому списку НСНУ.

У свою чергу, член ради НСНУ Дарницького району Києва Олекса Юрченко відзначив, що сьогодні в партії відбувається "комерціоналізація місць, коли місця в списках просто продаються". При цьому він підкреслив, що в партії також не спостерігається чіткого і прозорого поділу влади і бізнесу.

З цього приводу, сказав Юрченко, члени ради НСНУ звертаються до президента Ющенка з проханням почати відповідні кроки.

"Тільки ця людина може переломити цю систему, тільки ця людина може покласти кінець цим корупційних схемам", - сказав він.

Відповідаючи на питання, скільки членів ради НСНУ призупинили своє членство в партії, Юрченко підкреслив, що не може назвати точних статистичних даних. Крім того, учасники прес-конференції не змогли відповісти на запитання, які суми пропонуються в обмін на місця у виборчих списках у керівних органах НСНУ.

Юрченко також повідомив, що через тиждень, о 12:00, члени ради НСНУ, що написали заяву про вихід з партії, вийдуть на вул. Банкову під секретаріат президента і будуть протестувати проти встановленого там паркану. За словами члена партії, вони прикують себе до огорожі і будуть стояти доти, поки його не знесуть.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування