Новий власник "Криворіжсталі" - офшорник та корупціонер?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 14:40

Новий власник ВАТ "Криворіжсталь" компанія "Mittal Steel Germany" активно використовує офшорні технології та цинічно поводиться з трудовими колективами.

Про це у понеділок повідомляє телеканал НТН.

За словами каналу, компанія "Mittal Steel Germany" не вперше боролася за контроль над "Криворіжсталлю". "2004 року компанія, а тоді вона називалася "LNM Group" - не допустили до участі в конкурсі – через невідповідність умовам аукціону", - додається у повідомленні.

"Взимку минулого року тодішній президент Леонід Кучма особисто бачився з Лакшмі Мітталом і закликав його придбати не "Криворіжсталь", а недобудований Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд", - зауважує НТН.

За непідтвердженою інформацією, компанія намагалася знайти вихід і на нинішнього керівника держави Віктора Ющенка через його брата Петра. Відомо, що Ющенко бачився з Мітталом у Давосі.

На сьогоднішній день "Mittal Steel" вважають гравцем номер один на світовому ринку металургії. Вона має виробничі потужності в 14 країнах світу на 4 континентах. До того ж це не окремі підприємства – всі активи об’єднані в одну мережу.

За словами НТН, "будівництво імперії Міттала нерідко супроводжувалося великими корупційними скандалами, учасниками яких іноді ставали президенти та прем’єр-міністри". Сам власник не приховує, що своїми успішними угодами завдячує вмінню домовлятися.

Як відомо, у понеділок Mittal Steel Germany GmbH стала власником 93,02% комбінату "Криворіжсталь", заплативши за нього 24 млрд. 200 млн. грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування