Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук і Ахметов залякують нового власника "Криворіжсталі"

Понеділок, 24 жовтня 2005, 16:15

Колишній власник "Криворіжсталі" консорціум ІМС попереджає нового власника комбінату про те, що у випадку, якщо конкурс по приватизації буде визнано незаконним, гроші компанії не повернуть.

Про це говориться в заяві ІМС, розповсюдженій прес-службою консорціуму в день продажу "Криворіжсталі".

ІМС нагадує, що придбав комбінат у червні 2004 року після провеного тендера і тоді іншим учасникам конкурсу не вдаломся оскаржити перемогу консорціуму в судах.

"Усі суди, починаючи від судів першої інстанції, підтвердили повну відповідність закону зазначеного продажу", - відзначається в заяві.

У той же час, відзначає ІМС, у лютому цього року новий Кабмін і генпрокуратура відновили позови з консорціумом і домоглися визнання приватизації незаконною, після чого консорціум оскаржив рішення судів у Європейському суді з прав людини.

"У червні 2005 зазначений пакет акцій (93,02%) "Криворіжсталі" був вилучений у нашого Консорціуму на користь держави без якого-небудь відшкодування (варто врахувати, що Консорціуму не вдалося реалізувати за увесь час володіння жодне з повноважень акціонера, зокрема, одержання дивідендів, призначення керівництва тощо)", - відзначає ІМС.

Також у заяві підкреслюється, що консорціум не одержав назад гроші, заплачені за комбінат.

"Учасник даного конкурсу, що придбає цей пакет акцій, не зможе скористатися правами сумлінного набувача в той момент, коли права власності консорціуму будуть відновлені, і акції підприємства в будь-якому випадку будуть витребувані від їхнього нового власника", - відзначає ІМС.

ІМС також попереджає, що, якщо конкурс по приватизації визнають незаконним, то новому власнику держава не поверне гроші.

"Крім вищевикладеного, звертаємо Вашу увагу на ту обставину, що за законодавством України, після визнання незаконним конкурсу, у якому ви маєте намір брати участь, держава не буде мати зобов'язань повернути вам внесені інвестиції, якщо акції підприємства не будуть продані на наступному конкурсі", - підкреслюється в заяві.

"Підсумовуючи усе вищесказане, ми ще раз підкреслюємо, що пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь" у нашого Консорціуму експропрійовано незаконно. З огляду на це, ми, керуючись традиціями ділової етики, з великою повагою, але настійно просимо керівництво вашої групи оцінити ризикованість можливого придбання пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь" і відхилити будь-які можливі пропозиції уряду", - підкреслює ІМС.

Як відомо конкурс по придбанню комбінату виграла компанія Mittal Steel, заплативши 24 200 мільйонів гривень, що в шість разів більше, заплаченого ІМС за комбінат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...