Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко привітав Mittal Steel, той уже повертає собі гроші

Понеділок, 24 жовтня 2005, 16:48

Президент Віктор Ющенко привітав голову компанії Mittal Steel Лакшмі Міттала з перемогою на конкурсі з приватизації ВАТ "Криворіжсталь".

"Дякую, що ви пройшли весь шлях, необхідний для цієї перемоги. Це була блискуче зроблена справа", - сказав Ющенко на початку зустрічі, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що для України повторна приватизація "Криворіжсталі" шляхом проведення чесного та публічного конкурсу є важливою як з економічної, так і політичної точки зору, а також з позиції соціального розвитку.

Йдеться про те, що 19 пунктів приватизаційного договору з інвестором передбачають величезний масштаб соціальних робіт безпосередньо на місці знаходження об'єкта, зокрема, нові робочі місця, соціальні пакети для робітників, розбудова лікарень, житлової інфраструктури тощо.

Президент наголосив на необхідності виконання інвестором всіх соціальних обов'язків, вказаних у приватизаційному договорі.

"Ми є серйозним гравцем, ми прийшли з серйозними намірами, і ми виконуватимемо свої інвестиційні зобов’язання", - запевнив зі свого боку голова компанії.

За словами Міттала, першим кроком в роботі нового власника стане оптимізація активів "Криворіжсталі". "Щоб визначити, куди спрямовувати інвестиції, ми маємо проаналізувати кожен сегмент виробництва", - зазначив він.

Зі свого боку Ющенко зауважив, що найголовнішим є те, що підприємство нарешті отримало господаря, який дбатиме про його розвиток, а держава отримала від продажу цього об’єкта "гідну нагороду" з точки зору наповнення бюджету.

"Українська влада переконана, що ефективним власником може бути тільки приватний власник. Усі великі західні компанії знаходяться у приватній власності. Їх досвід свідчить про те, що кращої турботи про робочі місця, соціальні гарантії та ефективний менеджмент не буває", – додав президент.

Також нового власника "Криворіжсталі" привітав прем’єр-міністр Юрій Єхануров. Він сказав, що уряд задоволений результатами конкурсу і приходом на український ринок найпотужнішого виробника сталі у світі.

Зі свого боку Міттал зазначив, що сьогоднішній конкурс є, насамперед, перемогою української влади і України в цілому, оскільки він пройшов максимально прозоро і забезпечив високий результат.

Під час зустрічі також йшлося про можливу участь компанії Mittal Steel у приватизації Криворізького ГЗКОР.

Як повідомляє Ліга, у Першій фондовій торговельній системі почала рости вартість акцій ВАТ "Криворіжсталь".

За інформацією ПФТС, ціна попиту збільшилася на 5,9% до 3,6 грн. за акцію, ціна пропозиції - на 21,6% до 4,5 грн. за акцію, а ціна останньої угоди - на 10,5% до 3,7 грн. за акцію.

Компанія Mittal Steel є найбільшим у світі виробником сталі. Компанія має активи в 14 країнах, забезпечуючи роботою 160 тис. чоловік. ВАТ "Криворіжсталь" було придбано на конкурсі за 24,2 млрд. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування