Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Паління в громадських місцях може коштувати 119 гривень

Понеділок, 24 жовтня 2005, 17:16

За куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, порушник може бути оштрафований на суму від 17 до 85 гривень.

Про це йдеться у законі України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення", який вступив у силу 22 вересня.

Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою накладення штрафу від 85 до 119 грвень (від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Один неоподаткований мінімум доходів громадян складає 17 гривень).

Уповноваженим посадовим особам органів внутрішніх справ надано право складати та розглядати протоколи про адміністративні правопорушення, за винятком порушень, вчинених у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради.

Згідно із законом, забороняється куріння тютюнових виробів на робочих місцях та в громадських місцях, окрім спеціально визначених для цього місць, роз’яснює закон центр громадських зв’язків МВС.

Власник або уповноважені ним особи, чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Також власник має розмістити наочну інформацію щодо розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров'ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання. Законом можуть встановлюватися й інші обмеження щодо місць вживання тютюнових виробів.

У громадських місцях для осіб, які не курять, відводиться не менше ніж 50 відсотків площі цих громадських місць, розміщеної так, щоб тютюновий дим не поширювався на цю територію (зазначена частина вступає в силу з 1 липня 2006 року).

Громадське місце – це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Робоче місце – місце постійного або тимчасового перебування працівника в процесі трудової діяльності.

Також законом забороняється продаж тютюнових виробів, предметів, пов'язаних з їх вживанням, забороняється особам, яким не виповнилося 18 років.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування