Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко за "Криворіжсталь" хотіла закупити комп'ютери і знає про 300-мільйонні хабарі

Понеділок, 24 жовтня 2005, 17:23

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє ініціювати розслідування приватизації "Криворіжсталі" за заниженою вартістю при минулій владі.

"Були люди, які підписували розпорядження, проводили конкурс, був Кучма, під дахом якого це відбувалось. Треба, щоб ці люди понесли відповідальність", - сказала вона на брифінгу в понеділок.

За її словами, розслідування ініціюватиме фракція блоку Тимошенко в парламенті.

Тимошенко звернула увагу, що якби всі об’єкти за часів Кучми продавались за такою процедурою аукціону, як в понеділок "Криворіжсталь", то "Україна була найрозвиненіших країн Європи".

"Хочу, щоб ми усвідомили вартість провини минулої влади", - сказала вона.

Також Тимошенко обіцяє контролювати використання грошей, які отримає бюджет від повторної приватизації "Криворіжсталі". "Куди підуть ці гроші, які складають чверть бюджету України? Без рішення Верховної Ради ці гроші неможливо розподілити", - сказала вона.

"Наш уряд планував повернути заощадження людям, була створена концептуальна модель, також передбачалося провести комп'ютеризацію всіх шкіл України" , - сказала Тимошенко.

Вона попередила про ризик зупинки процесу повторної приватизації. "Я уважно дивитимусь, щоб "Криворіжсталь" не кинули як кістку народу, наступним має бути Нікопольський завод феросплавів, який повернутий державі", - зазначила Тимошенко.

"Його купили за 60 мільйонів, хоча реальна ціна мільярд. Чому стосовно НЗФ не проводиться такий самий конкурс?!", - обурилася Тимошенко.

Вона пообіцяла звернутися до Генпрокуратури щодо затягування повторної приватизації підприємства.

Тимошенко також висловила побажання, щоб приватизація Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд була проведена до кінця в такому ж режимі аукціону.

"Загалом до 20 стратегічних підприємств було так само вкрадено як "Криворіжсталь". Щоб ці рукостискання влади з олігархами не закрили шлях до справедливості. Якщо на "Криворіжсталі" тему закриють, то це буде бутафорія того, що ми обіцяли на виборах".

Тимошенко розповіла, що і стосовно "Криворіжсталі" був ризик непроведення повторного аукціону. "На всіх рівнях влади пропонували хабарі в розмірі до 300 мільйонів", - сказала Тимошенко.

Як відомо, "Криворіжсталь" була продана компанії Міттал Стіл за 24 мільярда 200 мільйонів гривень.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування