За бухгалтерією Мороза мільярди виходили без продажу Криворіжсталі

Понеділок, 24 жовтня 2005, 18:17

Лідер СПУ Олександр Мороз називає заяву Валентини Семенюк про відставку з посади голови Фонду держмайна відповідальним кроком.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба СПУ.

"Вважаю це (заяву про відставку) відповідальним кроком серйозного і відповідального політика", - зазначив Мороз.

"Соціалісти вважають, що ФДМ повинен бути переважно ефективним господарем, управлінцем, а продавцем, - лише у необхідних, виправданих інтересами держави випадках", - додав Мороз.

За його словами, завдяки Семенюк "нарешті в Україні з’явився справжній Фонд Державного майна", який за декілька місяців "завершив інвентаризацію об’єктів державного майна, встановив прозорі правила гри"

За словами Мороза, ФДМ також "перевів державні цінні папери з багатьох комерційних банків у два державних банки, забезпечив значне перевиконання планів доходів від експлуатації державних часток майна у вигляді дивідендів та орендної плати".

Лідер СПУ також зазначив, що "соціалісти залишаються при переконанні, що об’єкти стратегічного значення, до яких відноситься і “Криворіжсталь”, повинні залишатися у державні й власності".

"Протягом двох років заявлена на сьогодні сума могла б надійти в бюджет держави лише у вигляді податків. Не кажучи про те, що прямі прибутки державного підприємства (отже, держави) щороку можуть складати приблизно п’яти млрд. доларів", - зазначив Мороз.

"Звичайно, приватизація “Криворіжсталі” за ціну, що в п’ять разів перевищує попередню, сам по собі факт позитивний, хоч би тому, що він підтверджує обсяг втрат під час приватизаційних процесів за попереднього режиму", - сказав він.

Він відзначив, що умови приватизації об’єкта (на виконання постанови КМУ) виписані особисто Семенюк, передбачають збереження робочих місць, підтримку і розвиток соціальної сфери на підприємстві і мають термін дії не менше 25 років.

"Корисним можна вважати також те, що вперше в Україні торги проводилися відкрито, гласно, що є хорошим сигналом для зарубіжних інвесторів", - зазначив Мороз.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування