Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко житиме з політреформою недовго?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 19:24

Колишній прем'єр-міністр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що необхідно розробити прозорий механізм контролю за членами уряду, яких після вступу в дію політреформи призначатиме парламент.

Про це вона заявила у понеділок на зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації.

За словами Тимошенко, з 1 січня 2006 року Україна перетвориться на "глибоку" парламентську республіку.

Однак, на її думку, перетворення України на парламентсько-президентську республіку має свої вагомі як плюси, так і мінуси.

Зокрема, зазначила Тимошенко, обрання парламентом не лише прем'єр-міністра, але й міністрів, призведе до того, що міністри відчуватимуть на собі вплив з боку трьох центрів – парламенту, прем'єр-міністра та партії, яку цей міністр представлятиме в уряді.

На думку Тимошенко, для подолання проблем, пов'язаних з встановленням парламентсько-президентської республіки, необхідно розробити прозорий механізм контролю за членами уряду, яких буде призначати парламент.

Водночас, Тимошенко зазначила, що політична реформа є лише перехідним етапом в житті країни.

Говорячи про прорахунки свого уряду, Тимошенко сказала, що він не врахував: 1)"Колосальний опір старих бізнес-команд", які навіть задіяли міжнародні структури, щоб погіршити міжнародний імідж України; 2) що "влада почне боротися між собою"; 3) "важку кон'юнктуру на світових ринкам металу та нафти".

Тимошенко розповіла про дві концепції реприватизації – білу, яку пропонувала вона та її уряд, та тіньову – яка реалізується зараз. При цьому вона наголосила, що "Україна прекрасна країна для вкладання капіталів".

УНІАН, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування