Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти відмовляться розповідати про вибори?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 20:50

Телевізійні журналісти попереджають, що відмовляться від висвітлення передвиборчої кампанії, яка стартує вже за місяць.

Як повідомляє ICTV, журналісти будуть змушені вдатися до такого кроку, якщо до нового виборчого закону не внесуть коректив.

Журналісти переконані, що не зможуть виконувати своїх професійних обов’язків, адже за новим законом робити коментарі чи давати оцінки їм заборонено.

"Ми змушені будемо рекомендувати нашим акціонерам обмежити новини тільки інформаційними повідомленнями офіційними, тобто зменшити кількість новин та їх хронометражі", - зазначив голова правління телеканалу "Інтер" Влад Ряшин.

Телевізійників підтримала й Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. У Нацраді вже запевнили, що готові дати роз’яснення до виборчого законодавства, якщо депутати його не змінять.

"Національна рада готова йти на якісь свої власні розробки, приписи для того, щоб під час виборчої кампанії робота журналістів була максимально вільною, максимально захищеною", - зазначив голова Нацради Віталій Шевченко.

Нинішній закон про вибори передбачає розміщення інформації про політичну партію чи блок винятково в межах блоків політичної реклами. Все інше може розглядатися як агітація і в результаті призвести до закриття видання або позбавлення ліцензії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування