Семенюк "ще п'ять раз" продасть "Криворіжсталь"?

Вівторок, 25 жовтня 2005, 10:32

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляє, що вона написала заяву про відставку через інтриги у владі.

Про це вона сказала в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, опублікованому у вівторок.

"Мене поставили у залежність від політичних інтриг і боротьби відповідних кланів, при цьому були включені державні інститути, такі як Верховна Рада, Кабмін", - сказала вона.

Говорячи про постанову Верховної Ради, якою було накладено мораторій на приватизацію підприємства, Семенюк зазначила, що якщо парламент хотів її скасувати, "то треба було розглядати це питання хоча б у липні або у червні місяці".

Семенюк також сказала, що їй "боляче, що цей об'єкт пішов".

"Мені боляче за те, що відбулося… Мені боляче за те, що не була врегульована правова сторона між парламентом і Кабміном, і це ще буде предметом суперечки у Верховній Раді", - сказала вона.

Водночас вона задоволена тим, що такі умови конкурсу, які були при продажі "Криворіжсталі" не застосовувалися до жодного об'єкту.

"Я маю на увазі 25 років контролю за виконанням інвестзобов'язань. Це дає мені можливість говорити - якщо не будуть виконуватися зобов'язання, то я його ще п'ять разів продам, аби наповнилася казна, і людям була зарплата і пенсії", - сказала вона.

На питання, чи означає це, що "Криворіжсталь" може бути повторно приватизована, Семенюк відповіла, що "все залежить від того, як виконуватимуться інвестзобов'язання і контроль за ними 25 років".

Відповідаючи на питання, чи означатиме її відставка вихід зі складу уряду всіх міністрів-соціалістів, Семенюк сказала: "Я не думаю, що мої колеги хочуть іти на вибори і піти з влади. Написати заяву мене змусило рішення Верховної Ради".

"Я подала заяву на розгляд президента. Нехай він розгляне, тоді можна говорити про відхід. А поки президент і парламент не розглянули мою відставку, я залишаюся при посаді", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування