Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська газета пише, що "Криворіжсталь" побила всі рекорди

Вівторок, 25 жовтня 2005, 10:37

Приватизація "Криворіжсталі" встановила новий ціновий поріг для українських активів.

У діловому додатку "Financial Times" у статті "Аукціон українського сталеливарного комбінату приносить несподіванки" видання пише, що ціна, яку Міттал погодився заплатити за "Криворіжсталь", встановлює нові стандарти вартості для українських активів.

Як пише видання, на думку фахівців, аукціон у прямому телеефірі справді мотивує учасників пропонувати найвищі ціни, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Запропонована Мітталом ціна, яку підштовхнуло вгору змагання з його архисуперником, базованим у Люксембурзі Arcelor, майже вдвічі перевищила ринкову ціну "Криворіжсталі". Це найвища ціна за одну приватизаційну угоду, яку отримувала до цього часу котрась із пострадянських держав", - зазначає видання.

"Financial Times" цитує аналітиків, які кажуть, що вища прогнозованої ціна включає значну надбавку за стратегічну вартість комбінату "Криворіжсталь".

Як зазначає видання, гіганти сталеливарної промисловості намагалися, за висловом газети, залишитися на гребені хвилі глобальної консолідації. Представник однієї консалтингової фірми Род Беддовз вважає, що переможці конкурсу переплатили за український комбінат.

На противагу цій думці газета наводить позицію власника Mittal Steel Лакшмі Міттала, який каже, що за "Криворіжсталь" заплатили добру ціну, бо "це остання велика приватизація в європейській сталеливарній промисловості, а сам комбінат - один з небагатьох вертикально інтегрованих: має поклади залізної руди і сам себе забезпечує коксом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування