Жванія давно запідозрив Тимошенко в отруєнні Ющенка

Вівторок, 25 жовтня 2005, 10:42

Екс-міністр МНС Давид Жванія вважає, що Юлії Тимошенко було вигідне отруєння Віктора Ющенка, щоб зайняти його місце під час виборчої кампанії.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналові "Огонёк".

"Коли відбулася ця трагедія, розглядалися всі можливі версії. І здогадка, що до цього могла бути причетна Юлія Тимошенко, у мене особисто була вже тоді", - відзначив Жванія.

"Вона не була оприлюднена привселюдно, але в колі друзів звучала неодноразово. Ця версія напрошувалася сама собою, тому що серед політиків, що могли тимчасово замінити Ющенка під час турів по областях, 90% ефективності демонструвала тільки Тимошенко", - додав він.

Жванія упевнений, що замах із метою убивства був би вигідний тільки "безпосереднім супротивникам". "Але якщо головною метою отруєння було відсторонення Ющенка від участі у виборчій кампанії, а мені здається, що поставлена мета була саме такою, то вигоду одержувала тільки одна людина", - відзначає він.

"Тактика і стратегія Юлії Володимирівни полягали в тому, щоб спочатку увійти в оточення Віктора Андрійовича, а потім поетапно його заміщати", - підкреслює Жванія.

Він також підкреслив, що сам зацікавлений в тому, щоб справа про отруєння була розслідувана, оскільки по одній з версій, підозри падали саме на нього.

Говорячи про відставку Кабміну Тимошенко, у якому він працював, Жванія назвав це "щастям для України". "Я сказав тоді: слава Богові, цей уряд пішов, адже він ставав вже небезпечним для країни. Я був абсолютним прихильником відставки", - відзначив він.

"Відставка Тимошенко була для мене святом. А що стосується моєї відставки, знаєте, метою нашого приходу до влади не було бажання втриматися в кріслах. Ми прийшли, щоб провести ті реформи, які ми вважали необхідними", - сказав Жванія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News