Жванія думає, що Березовський зв'язав Тимошенко гарантіями

Вівторок, 25 жовтня 2005, 11:48

Екс-міністр надзвичайних ситуацій Давид Жванія вважає, що між Юлією Тимошенко і російським опальним олігархом Борисом Березовським існують письмові зобов'язання.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналові "Огонёк".

"Він (Березовський) талановита людина. Завдяки його фінансовій підтримці на виборах у Росії була похована Компартія. Тепер він хоче поховати партію Ющенка", - відзначив Жванія.

"Березовський поводиться так упевнено, тому що має письмові гарантії від Юлії Тимошенко про те, що хтось комусь щось винен. Тому для нього важливо, щоб Тимошенко була при владі", - додав він.

На думку Жванії, первісний план цієї групи передбачав "відставку уряду Тимошенко, новий Майдан, імпічмент президента і владу в Юлії Володимирівни".

"Цього не відбулося. Тому відпрацьовується більш довгостроковий варіант, мета якого - якнайнижче опустити рейтинг Ющенка. Тоді вкладення Березовського "у демократію" знову стануть ліквідними", - відзначив Жванія.

Що стосується документів, представлених Березовським нібито на підтвердження проплат на революцію, то Жванія упевнений, що "це просто папірці, непридатні навіть для проведення розслідування".

"Він за щось платив, щось купив, а потім ці платіжки представив як докази фінансування Віктора Ющенка", - відзначив він.

Жванія нагадав, як під час прямого включення з Великобританії в програмі Савіка Шустера "Свобода слова", він запитав у Березовського: "Чого ви хочете? Може, краще зізнатися, що вам дуже боляче, що Юля пішла у відставку. Що вам, як і бабці Парасці, хочеться, щоб вони з Ющенком помирилися. А ви стали олігархом в Україні?"

На думку Жванії, "Тимошенко – кращий проект серії технологічних партій минулих парламентських виборів".

Що стосується нинішніх виборів, то він Жванія має намір залишитися в НСНУ.

"Я буду брати активну участь у її роботі, якщо партія набуде тих обрисів, які я вважаю необхідними.... Я себе вважаю правим. Тому якщо програми "НУ" будуть відповідати правій ідеології, однозначно, зроблю все можливе, щоб партія перемогла на майбутніх парламентських виборах", - відзначив він.

"Якщо відчую лівий крен, виходить, у нас із партією різні шляхи", - додав Жванія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування