Депутати бояться КС і залишать його у комі?

Вівторок, 25 жовтня 2005, 11:49

Конституційний Суд залишиться недієздатним до 1 січня 2006 року - до вступу в силу положень політреформи.

Таке припущення висловив директор Інституту глобальних досліджень Вадим Карасьов, повідомляє у вівторок Ліга.

На думку політолога, деякі політичні сили побоюються, що новий склад КС із подачі чинної виконавчої влади скасує введення політреформи, а "заморожений стан" суду знижує ризик скасування резонансних змін у Конституції України.

"Щоб перестрахуватися, частина депутатів може перешкодити заповненню квоти Верховної Ради (на сьогодні в ній вакантні чотири посади суддів), наприклад, зірвати голосування", - припускає Карасьов.

"Президент і з'їзд суддів зі своїми кандидатурами (відповідно три плюс шість) довго чекати не змусять. Однак дев'яти новопризначеним суддям можуть перешкодити прийняти присягу в сесійному залі парламенту", - зазначає політолог.

Ще одним приводом не поспішати з поновленням роботи КС, на думку Карасьова, для частини парламентаріїв може слугувати ймовірність того, що суд визнає неконституційним надання недоторканності депутатам місцевих рад. Хоча цей мотив, на думку політолога, якщо й існує, то зовсім не є головним.

За словами Карасьова, за найбільш негативного розвитку ситуації КС може залишитися в неробочому стані до парламентських виборів наступного року, але ймовірність цього вкрай мала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...