Кучма вчив Табачника зав'язувати краватки, а Томенко заводив на нього справи?

Вівторок, 25 жовтня 2005, 13:05

Екс-віце-прем'єр Дмитро Табачник заявляє, що за нової влади проти нього було відкрито дев'ять кримінальних справ, вісім з яких уже закриті.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дєло", опублікованому у вівторок.

"Я весь час ходжу на допити в Генпрокуратуру. На сьогодні з дев'яти кримінальних справ, за якими мені морочили голову, вісім уже почили в бозі, виявившись повною фікцією", - сказав Табачник.

"Усі ці справи фабрикувалися і виготовлялися практично за однією схемою", - додав він.

За словами Табачника, до багатьох з цих справ був причетний екс-віце-прем'єр Микола Томенко.

"Він просто брав постанову попереднього Кабміну, надсилав запит у Генпрокуратуру з проханням розібратися з питанням законності даної постанови", - сказав він.

Говорячи про кримінальну справу, пов’язану з підписанням до друку газети "Урядовий кур'єр" під час виборів президента, Табачник відзначив, що вона "суто політична". "Крім того, на думку юристів, там немає ні складу, ні події злочину", - стверджує Табачник.

Табачник також вважає справу про крадіжку документів зі Львівського державного архіву "чисто політичною експлуатацією".

"Один з колекціонерів купив на ринку листи Михайла Грушевського і передав їх своєму другові Анатолію Толстоухову (екс-міністру Кабінету міністрів). І ми відразу прийняли рішення повернути ці документи в Національний історичний музей", - сказав він.

За його словами, у цій справі його і Толстоухова допитували тільки як свідків.

Табачник також розповів, що до кінця 2004 року в його брата, який займається зовнішньою рекламою, реалізацією палива і будівництвом, були спільні компанії з колишнім першим помічником президента Олександром Третьяковим.

"На сьогоднішній день ділової співпраці нема, і не за його (брата) провиною... Думаю, що ні в кого не викликають поваги люди, які з тобою намагаються співпрацювати тільки в той час, коли ти є вищим чиновником у державі. А коли це проходить, вони намагаються перестати тебе впізнавати", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи має Табачник якісь контакти з керівництвом секретаріату президента, він сказав, що до вересня з ним "ніхто ніяких консультацій не проводив".

"Вперше ми кілька разів зустрічалися й обговорювали проблему функціонування президентського апарату тільки з Олегом Рибачуком", - сказав він.

За словами екс-віце-прем'єра, він висловив "своє бачення цього апарату, що у цілому збіглося із системною реорганізацією секретаріату президента". "Я не знаю, наскільки були значимі мої поради, але збіг разючий", - додав він.

Говорячи про партію "Трудова Україна", членом якої він є, Табачник сказав, що останні кілька років Віктор Пінчук не був "фінансистом і донором партії", а основні проблеми "підтримки фінансової дієздатності партійних функцій" лежали на Сергії Тігіпку.

Табачник також сказав, що дотепер спілкується з екс-президентом Леонідом Кучмою.

"Президент Кучма, незважаючи на запальний характер, терпляче давав мені уроки, як краватки зав'язувати", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування