Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку радять вирішити з Тимошенко, хто буде прем'єром

Вівторок, 25 жовтня 2005, 13:09

Екс-представник президента в парламенті, член ПРП Сергій Соболєв вважає, що сили Ющенка і Тимошенко повинні йти на вибори єдиним блоком або укласти договір про коаліції в парламенті.

Таку думку Соболєв висловив в інтерв'ю "Без цензури".

Коментуючи пропозицію Романа Безсмертного про поновлення Блоку "Наша Україна" у форматі 2002 року, Соболєв заявив, що блок повинен бути у форматі коаліції "Сила народу", що перемогла на президентських виборах.

"Ми вважаємо, що саме ті іспити, що ми разом пережили під час президентської виборчої кампанії в рамках коаліції "Сила народу", дають підстави стверджувати, що тільки в такій конфігурації можна боротися, щоб справді одержати більше 50 відсотків голосів і в парламенті, і на місцевому рівні", - відзначив Соболєв.

Він також підкреслив, що поновлення коаліції "Сила народу" є "питанням принциповим", щоб наступним прем'єр-міністром не став Янукович.

"Якщо ми будемо діяти за іншим сценарієм, то наступним прем'єром буде Янукович", - зазначив прпіст.

"Якщо Блок Ющенка і Блок Тимошенко не домовляться між собою, то вони підуть домовлятися з Януковичем. Іншими словами, розкол табору "помаранчевих" на руку Януковичу. Якщо ми цього не хочемо, то має відбутися об'єднання в таборі "помаранчевих", - додав він.

У той же час, за його словами, "відновлення коаліції "Сила народу", вихід на Майдан до людей Ющенка разом з Тимошенко - це набагато більш вагомий фактор перемоги на наступних виборах, ніж будь-які перегрупування, що відбуваються в кожному з таборів".

При цьому Соболєв вважає, що якщо це буде єдиний блок, то потрібно обговорити, хто буде першим номером у списку і хто стане прем'єр-міністром.

"Якщо не виходить єдиний блок, то потрібно вже сьогодні, а не за результатами виборів (коли будуть боротися один з одним ті, хто працюють на одному електораті) підписати угоду в рамках двох блоків. І в цій угоді чітко обумовити: хто займає перше місце, тому і віддадуть право назвати прем'єра", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування