Ющенко не вміє і не хоче приймати рішення?

Вівторок, 25 жовтня 2005, 13:14

Аукціон із продажу "Криворіжсталі" стане останнім великим проджем підприємства за час перебування Ющенка на посаді президента.

Про це у вівторок пише американська газета "The Wall Street Journal", переклад якої наводить Іносмі.ру.

Як відзначає видання, "суперечки з приводу реприватизації нанесли таку шкода економіці країни, що багато аналитиків вважають минулий аукціон останнім великим продажем у період президентства Ющенка".

Газета також наводить думку аналітиків про те, що почасти проблеми Ющенка пов'язані з тим, що "революційна риторика зробила негативний вплив на економіку".

"Раніше в поточному році його кабінет налякав іноземних інвесторів своїми сварливими дебатами з приводу того, скільки компаній варто націоналізувати в інтересах виправлення результатів підозрілих приватизаційних угод. За оцінками зростання економіки України цього року знизиться до 2% у порівнянні з торішнім 12%-вим приростом", - пише газета.

На думку видання, минулого місяця "Ющенко просигналізував про те, що хоче знизити розпал пристрастей і суперечок навколо перегляду підсумків приватизації, коли він розпустив свій кабінет і замінив прем'єр-міністра на технократа і колишнього професора Юрія Єханурова".

Газета відзначає, що проблеми Ющенка нашаровуються на його економічну політику, що страждає численними недоліками. "За словами західних дипломатів і аналітиків, Ющенко, який був дуже популярною фігурою в період помаранчевої революції, на посаді президента часто виявляє невміння й ухиляється від прийняття важливих рішень", - пише видання.

У той же час газета відзначає, що деякі добре відомі злочини залишаються нерозкритими.

Схоже також, що уряд ігнорує допущені на минулих виборах підтасування виборчого процесу. Були арештовані десятки керівників нижчої ланки, але під арешт не потрапив жоден з організаторів обману. Навіть справа про отруєння під час передвиборчої кампанії самого Ющенка залишається нерозкритою.

Західні дипломати говорять про те, що існують обставини практичного характеру для стримування цих розслідувань. Сліди виборчих фальсифікацій і навіть замаху на убивство можуть вивести на підозрюваних з Росії, а ця країна є найбільшим торговельним партнером України і головним постачальником енергоресурсів.

Київ і Москва, яка підтримувала політичного суперника Ющенка, на даний час ведуть переговори про зимові постачання палива, нагадує газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування