Тимошенко формує списки з Лук’яненком, а Матвієнко лякає її нелегітимністю

Вівторок, 25 жовтня 2005, 14:28

Партія “Батьківщина” та УРП "Собор" домовились про співпрацю на виборах та погодили концепцію формування виборчих списків для виборів до Верховної Ради.

Про це йшлося на зустрічі лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко з членами політичного проводу УРП “Собор” на чолі з головою Левком Лук’яненком, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Лідери партій також домовилися про проведення спільних політичних консультацій щодо участі у виборах.

"Сторони підкреслили ідеологічну близькість позицій політичних партій та висловили спільне переконання в тому, що боротьба за будівництво чесної, демократичної некорумпованої України має продовжуватися", - йдеться у повідомленні.

Водночас прес-служба УРП "Собор” попереджає про те, що Лук’яненко "та колишні члени центрального проводу не мають жодних повноважень представляти УРП "Собор”, а укладання з ними "політичних угод” може поставити під сумнів легітимність БЮТ в цілому й стати приводом для порушення питання про зняття майбутнього списку БЮТ з реєстрації".

"Прес-служба УРП "Собор” наголошує: представляти партію в переговорах щодо політичного блокування згідно з рішенням центральної ради мають лише голова партії Матвієнко та його заступники Бондар, Стріха, Яковина", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у понеділок Анатолій Матвієнко звинуватив “Батьківщину” у втручанні у внутрішньопартійні справи і у розколі партії.

Раніше на позачерговому з’їзді "Собору" тимчасовим виконуючим обов’язки голови партії було обрано Левка Лук’яненка. З'їзд також прийняв рішення про участь у парламентських виборах 2006 року в блоці з Юлією Тимошенко.

Матвієнко не визнає цей з’їзд і вважає всі його рішення нелегітимними.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування