Порошенко вирішив, що гроші від "Криворіжсталі" мають ділити депутати

Вівторок, 25 жовтня 2005, 15:00

Екс-секретар Ради нацбезпеки та оборони Петро Порошенко вважає, що гроші від повторної приватизації “Криворіжсталі” мають піти на інвестиційні проекти.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у вівторок.

За його словами, усі ці проекти мають обговорюватися публічно і погоджуватися Верховною Радою. “Усе має пройти через парламент і через обговорення. Жодні закриті процедури не припустимі”, - сказав він.

Порошенко вважає, що процес обговорення повинен відбутися до парламентських виборів, адже лише у такому разі “це буде найбільш прозорим”.

Також Порошенко висловив жаль з приводу подання заяви про відставку головою фонду Держмайна Валентиною Семенюк. “Я не щасливий з цього”, - сказав він.

Водночас колишній держсекретар Олександр Зінченко відмовився коментувати це питання у політичній площині.

“Валентина Семенюк визнала за доцільне пораду партійців, вона вирішила, що їй не можна займатися її роботою після звернення однопартійців, і я вважаю, що це її право”, – зазначив він.

Щодо грошей від приватизації "Криворіжсталі", за словам Зінченка, бюджетним кодексом вже передбачено розподіл 11 з 24 мільярдів, отриманих від продажу комбінату.

“Якщо я не помиляюсь, 11 мільярдів чітко йдуть у бюджетний процес. 4 – на відшкодування втрачених громадянами заощаджень і 7 – до бюджету. А питання щодо використання решти 13 мільярдів вирішуватиметься не Фондом державного майна, а щонайменше з подання Кабміну Верховною Радою”, - сказав він.

Зінченко також зазначив, що задоволений процесом приватизації, водночас наголосив, що у майбутньому треба закріпити приватизаційну процедуру “не постановами, а законом”.

“Я думаю, що ми поставили багато крапок і треба терміново визначити законодавчо абсолютно чіткий процес приватизації. Де буде прописано, які підприємства будуть повернуті і на яких засадах”, - сказав він.

“Це не може бути міркуваннями прем’єра , що “буде ще одна приватизація, потім ще одна”. Суспільство має дізнатися, коли і яким чином буде поставлена крапка у зворотному шляху щодо приватизації", - сказав Зінченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...