Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть всю кампанію міняти списки

Вівторок, 25 жовтня 2005, 15:41

5 депутатів Верховної Ради пропонують дозволити змінювати черговість у списку кандидатів у депутати місцевих рад за рішенням з'їзду протягом всієї виборчої кампанії, але не пізніше третього дня після виборів.

Про це сказано в законопроекті №8259, поданому в Раду депутатами Богданом Губським, Сергієм Правденком, Олександром Косьяненком, Володимиром Рябікою (всі - фракція партії "Єдина Україна"), Йосипом Вінським (фракція Соціалістичної партії), текст якого мають Українські новини.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що пропоновані зміни не поширюються на першу п'ятірку передвиборчого списку партії або блоку.

Водночас, у самому законопроекті цього не зафіксовано.

Відповідно до чинної редакції закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів", послідовність кандидатів у депутати в передвиборчому списку, як її визначила місцева організація партії або блоку, не може бути змінена після реєстрації у виборчій комісії.

Депутати вважають, що зміна цієї норми сприятиме посиленню демократії і, посилюючи права партій і блоків на місцевих виборах, залишає недоторканним право обирати й бути обраним у складі партій і блоків або поза ними.

Як повідомляло агентство, чергові вибори в місцеві ради пройдуть на змішаній основі.

Депутати сільських і селищних рад будуть обрані в мажоритарних округах.

Вибори в міські, районні в місті, районні, обласні, ради Києва, Севастополя й Криму пройдуть за списками партій і блоків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування