Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведчука відмовила пам'ять

Вівторок, 25 жовтня 2005, 15:44

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє про початок активних дій для проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

На прес-конференції в Києві Медведчук повідомив, що друге питання, яке СДПУ(о) планує винести на референдум – інтеграція України в рамках Єдиного економічного простору.

"З сьогоднішнього дня в регіональні осередки партії піде повідомлення про проведення зборів громадян, які мають відбутися 5-6 листопада у 55 населених пунктах України", - сказав Медведчук.

Він наголосив, що після цього ініціативні групи передадуть документи до місцевих рад, які спрямують їх до Центрвиборчкому, а потім буде відведено три місяці на збір підписів.

"Ми зберемо підписи і президент буде змушений скликати референдум", - сказав Медведчук, але при цьому він не переконаний, що це відбудеться до виборів-2006.

Він також відкинув, що це є передвиборчим кроком СДПУ(о).

Лідер СДПУ(о) попередив, що його намір дуже серйозний. "Ми не хочемо збирати підписи, щоб потім їх принести в парламент. Ми від заяв переходимо до дій", - сказав Медведчук.

Однією з причин негативних наслідків вступу до НАТО він назвав розвал військово-промислового комплексу.

"Влада втратила довіру громадян. Тому вона не має права приймати рішення про зовнішньополітичний і економічний курс України", - сказав Медведчук і розповів, що "Україна увійшла в системну кризу української державності".

Він також звинуватив міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і главу "Нафтогазу" Олексія Івченка в погіршенні відносин з Росією.

Водночас Медведчук не сприймає закиди на свою адресу, що він не подав у відставку з посади глави адміністрації президента Кучми, коли у військовій доктрині значилася кінцева мета – інтеграція України в НАТО.

"Ніколи у військовій доктрині за часів Кучми не було кінцевої мети інтеграції до НАТО", - заявив Медведчук. Втім, в архіві легко знайти повідомлення, що аж до липня 2004 у військовій доктрині України значився пункт про підготовку країни "до повноправного членства в НАТО".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування