Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський мільярдер розповів, як врятував Ющенка, а йому не заплатили

Вівторок, 25 жовтня 2005, 17:44

Російський мільярдер Олександр Лебедєв заявляє, що не міг зустрітися з президентом Ющенком через колишнього першого помічника Олександра Третьякова.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дєло", яке буде опубліковане в середу.

"Ви знаєте, я стільки листів написав Третьякову, він все загубив. Це був перший випадок в історії України, коли два іноземних парламентарії-конгресмени – Уелдон зі США і Лебедєв з Росії - писали листа з пропозицією щороку проводити в Криму Економічний форум. Листи ці загубили", - відзначив він.

При цьому Лебедєв сумнівається, що його листи і статті написані на цю тему не читали, оскільки лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко, "погрожував" йому подати до суду.

Бізнесмен також розповів про те, що раніше він співпрацював з Ющенком. У той час, як Ющенко був главою Нацбанку, резерви НБУ були на депозиті в його банку НРБ (Національний резервний банк).

"Після кризи 1998 року, коли більшість приватних російських банків збанкрутували, причому свідомо, щоб вивести активи, а ми все повернули українському уряду. Ще би Ющенко нас не знав. Він має бути мені вдячний. Якби ми не повернули 110 мільйонів доларів, можу собі уявити, що б з ним зробили", - розповів він.

Він також розповів, що з Ющенком проводив "велику угоду по конвертації зовнішнього боргу України в гривні на спецрахунку Національного банку України". "На ці гроші ми, до речі, побудували частину пансіонату "Море", - додав він.

Також Лебедєв заявив, що "Наша Україна" орендувала в його банку приміщення під офіс, але після перемоги перестала платити за оренду.

Лебедєв відзначив, що фінансово не підтримував помаранчеву революцію, а "хтось доповів у Кремль просто тому", що він сдавав у оренду це приміщення.

Що стосується скандалу навколо готелю "Україна", то він також спростував інформацію, що готель був куплений за безцінь за посередництвом Ігоря Бакая.

"Це повна дурість. Ми купуємо об'єкти в держави тільки після відповідних погоджень. Ми все зробили за законом. Причому тут Бакай? Це люди прикривають свої комерційні устремління різними легендами", - сказав він.

Як відзначає видання, Лебедєв в Україні володіє банком, страховою компанією, п'ятизірковим готелем в Алушті на березі моря. Українські політологи припускають, що Лебедєв, можливо, хоче зайняти нішу "головного фахівця з України" замість Гліба Павловського, і стати своєрідним "містком" між Кремлем і Банковою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...