Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд ще не вирішив, що робити з власністю Пінчука

Вівторок, 25 жовтня 2005, 18:11

Верховний суд ще не ухвалив рішення щодо розгляду двох касацій, що стосуються ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (Дніпропетровська обл.).

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок повідомили адвокати сторін - промислово-фінансового консорціуму (ПФК) "Придніпров’я" (Дніпропетровськ) і Фонду держмайна (ФДМ) України.

"Суд ще не прийняв касації до розгляду, але і не відмовив у їхньому розгляді", - підкреслили співрозмовники агентства.

Як повідомлялося, Верховний суд 8 вересня відмовив у розгляді касації ПФК "Придніпров’я" на рішення судів про незаконність приватизації 50%+1 акція НЗФ, а 26 вересня у Верховний суд подана повторна касація.

Крім того, 12 вересня ВАТ "НЗФ" подав у Верховний суд касацію на рішення Вищого госпсуду від 26 серпня й Апеляційного госпсуду Києва від 25 липня про визнання незаконного продажу 50%+1 акція НЗФ консорціуму "Придніпров’я".

Зі слів співрозмовника агентства, Київський господарський суд 20 жовтня за заявою Генпрокуратури виніс ухвалу, якою ще раз роз'яснив процес повернення 50%+1 акцій НЗФ у державну власність.

Винесена ухвала повністю дублює роз'яснення процесу повернення акцій, що виніс Київський апеляційний господарський суд 27 вересня, і згідно з яким державний виконавець раніше не зміг здійснити повернення акцій у держвласність.

Як повідомлялося, Київський апеляційний госпсуд визнав ТОВ "Славутич-Реєстратор" реєстратором акцій ВАТ "НЗФ", і зобов'язав внести запис до реєстру власників НЗФ про перехід права власності на пакет 50%+1 акція підприємства на рахунок ФДМ.

Якщо до виконання цього рішення державним судовим виконавцем буде встановлено, що даний реєстр був переданий "Славутич-Реєстратором" іншій юридичній особі, то він повинен у межах своїх повноважень встановити реєстратора і повернути акції державі.

Зі слів співрозмовника агентства, 2 листопада у Київському господарському суді відбудеться третє засідання за позовом ТОВ "Славутич-Реєстратор" до Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку про визнання його реєстратором акцій НЗФ.

У травні 2003 року ФДМ продав ПФК "Придніпров’я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн., у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. грн.

ПФК "Придніпров’я"контролюється корпорацією "Інтерпайп" (Дніпропетровськ), заснованою бізнесменом, депутатом Верховної Ради Віктором Пінчуком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування