Ющенко віддасть мільярди індуса кожному, а Єхануров підправить бюджет

Вівторок, 25 жовтня 2005, 18:44

Президент Віктор Ющенко заявляє, що кошти від приватизації "Криворіжсталі" підуть на загальнодержавні програми розвитку, які забезпечать якісні перетворення в економіці та соціальній сфері.

Зокрема, у заяві, розповсюдженій його прес-службою, Ющенко зазначає, що в цьому і наступному році буде започатковано низку проектів з модернізації житлово-комунального господарства, підтримки села, розвитку високих технологій і підтримки української науки.

"Відповідні рішення незабаром будуть оголошені урядом. Ми створимо механізми, щоб спрямувати кошти на користь кожного українця", - запевняє президент.

Президент наголошує, що у світі з "Криворіжсталлю" може змагатись лише продаж британського Телекому та підприємств мідної промисловості Чилі.

За словами Ющенка, від приватизації "Криворіжсталі" "виграла кожна людина".

"Ця перемога по праву належить всьому українському народу... Ми довели, що політична воля здатна створити нову реальність, де інтереси бізнесу та інвесторів гармонійно поєднуються з інтересами народу", - заявив він.

Водночас, як повідомив "Інтерфакс-Україна" прем'єр-міністр Юрій Єхануров, Кабінет міністрів планує здійснити корективи держбюджету на 2005 рік у зв'язку з надходженням коштів від продажу пакету акцій "Криворіжсталі".

"Можливо, зараз ми зробимо деякі корективи бюджету на нинішній рік на початку наступного місяця. Ми так домовилися у Верховній Раді і, я думаю, що нам потрібно поправити ці наші показники. Не хотілося, щоб ми проїли ці кошти ", - сказав прем'єр.

"Кабінет міністрів буде пропонувати, щоб вони працювали на розвиток економіки", - додав Єхануров.

Він відзначив, що 4,26 млрд. грн. будуть повернуті минулим власникам "Криворіжсталі" відповідно до чинного законодавства. Прем'єр підкреслив, що реальна вартість комбінату значно уступає тій, за яку підприємство було продано.

"Там де мова йшла на рівні 17,5-18 млрд. грн. - це була оптимальна ціна саме об'єкта, якщо розглядати це як окремий об'єкт", - сказав прем'єр.

Разом з тим, він відзначив, що якщо розглядати "Криворіжсталь" як частину металургійного бізнесу, то "цей синергетичний ефект надзвичайно великий".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування