Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Індуси напозичалися, щоб купити "стратегічну" "Криворіжсталь"

Вівторок, 25 жовтня 2005, 19:03

Mittal Steel трансакцію купівлі-продажу контрольного пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь" фінансуватиме за рахунок власних коштів і кредитних ліній.

Про це йдеться в заяві PBN Company, яка представляє інтереси Mittal Steel.

На додаток до своїх існуючих ліквідних ліній і готівкового балансу минулого тижня Mittal Steel підписала угоду на отримання позики у розмірі 3 млрд. доларів США від Citigroup на умовах поновлюваного кредиту у розмірі 3,2 млрд. доларів США.

Як наголошується в заяві компанії, така трансакція відзначає ще одну ключову віху розвитку бізнесу Mittal Steel у Східній Європі, яка є невід'ємною частиною стратегії розвитку на європейському і світовому ринку.

"Криворіжсталь" - виробник продукції з низькою собівартістю, який має стратегічне розташування – в самому серці ринку, що швидко розвивається. "Криворіжсталь" обслуговує єдиний інтегрований металургійний завод, який є частиною великого залізорудного комплексу (більш як мільярд тонн запасів залізної руди) і забезпечує 90% потреб компанії".

"Криворіжсталь" є також майже самодостатнім підприємством, працюючи на власному вугіллі, яке поставляється з сусідніх шахт", - говориться в заяві.

"80% загальних продажів експортується через основні порти, які знаходяться на відстані 400 кілометрів від комбінату, завдяки вигідному залізничному сполученню. "Криворіжсталь" має провідні позиції на ринку України", - зазначено в ній.

З урахуванням вище зазначеного, в компанії кажуть, що Mittal Steel зможе забезпечити "Криворіжсталь" технічним обладнанням і ноу-хау, виходом на нові ринки, маркетинговою підтримкою, а також знаннями з управління компанією.

Mittal Steel вірить, що співпраця і майбутні можливості, які з'являться внаслідок трансакції, підвищать довгострокову цінність для акціонерів.

Трансакція є предметом регуляторних дозволів. Передбачається, що трансакція буде завершена в другому кварталі 2005 року. Інвестиційний банк UBS виступає фінансовим радником Mittal Steel у даній трансакції.

Голова і головний виконавчий директор Mittal Steel Лакшмі Міттал наголосив: "Стратегічно - це головне придбання Mittal Steel, оскільки надасть нам доступ до великого об'єму низькозатратної виробничої платформи на ключовому і швидко зростаючому ринку".

"Криворіжсталь" – це активи високої якості, і ми впевнені, що зможемо допомогти підприємству і надалі рости, забезпечуючи його маркетинговими, технологічними знаннями, виходом на нові ринки".

"Сьогодні "Криворіжсталь" – це хороша якість. Ми в захваті від перспектив швидкого зростання підприємства", - говориться в заяві.

Mittal Steel Germany GMBH 24 жовтня на приватизаційному конкурсі придбала контрольний держпакет акцій ВАТ "Криворіжсталь". Компанія запропонувала за 93,02% акцій 24,2 млрд. гривень (3 590 038 755 акцій основного капіталу за 4,79 млрд. дол. США). Стартова ціна пакета становила 10 млрд. грн.

У конкурсі також взяли участь ТОВ "СМАРТ-ГРУП" (Дніпропетровськ) і Консорціум "Індустріальна Група" (м. Київ).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...