Єхануров не поспішає продавати екс-завод Пінчука

Вівторок, 25 жовтня 2005, 22:05

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров вважає, що, у випадку повернення пакету акцій Нікопольського заводу феросплавів у державну власність, не слід поспішати з його приватизацією.

"З мого погляду, при поверненні в державну власність - якщо ми проведемо цей процес - не потрібно поспішати і продавати цей пакет", - сказав прем'єр у вівторок у Києві.

Він відзначив, що НЗФ знаходитися на четвертому місці у світі серед феросплавних підприємств. На його думку, необхідно вивчити ринок і вжити заходів, щоб "стати дуже могутнім гравцем на ринку феросплавів". Єхануров підкреслив, що це може значно підвищити вартість заводу.

Прем'єр відзначив, що на нинішньому етапі вивчає те, як виконують доручення президента усі фігуранти ситуації навколо НЗФ.

Єхануров з жалем відзначив, що до сьогоднішнього дня акції НЗФ не знаходяться на рахунку Фонду держмайна.

Єхануров також не зміг сказати, який великий об'єкт після "Криворіжсталі" може бути приватизований наступним, відзначивши, що вивчає питання.

"Я вивчаю цю тему щодо об'єкта, що буде наступним цікавим об'єктом (виставленим на приватизацію), - сказав він, відзначивши, що вивчає документи, що стосуються ВАТ "Укртелеком".

Прем'єр відзначив, що законом заборонена його приватизація до затвердження держпрограми приватизації. "Тому потрібно або скасовувати закон, або приймати програму", - сказав він, відзначивши, що в умовах парламентських виборів, що наближаються, ухвалення програми приватизації "не зовсім реальне".

Прем'єр відзначив інтерес до приватизації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд з боку українських металургійних груп і іноземних інвесторів, зокрема, компанії Mital Steel.

"Необхідно з'ясувати, скільки потрібно вкласти в розвиток КГКОР. Необхідно з'ясувати, які капіталовкладення потрібні для комбінату, на чому він має працювати", - також додав Єхануров.

"Дискусії навколо цих питань будуть гострими. Починайте вивчати Кіровоградський гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд", - сказав він, звертаючись до журналістів.

Прем'єр відзначив, що уряд вивчає ситуацію навколо сіверодонецького "Азоту". "На ньому нам потрібно поставити якусь крапку і розібратися в ситуації", - заявив глава уряду.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування