Янукович знову побачився з Путіним

Вівторок, 25 жовтня 2005, 22:16

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що в ході недавньої поїздки в Москву зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Така зустріч відбулася на одному із заходів. Було дуже коротке спілкування, з якого я зробив певні висновки. У тому числі і по ситуації по газу", - сказав Янукович в ефірі Одеського телебачення.

Лідер Партії регіонів підкреслив, що якщо зараз влада України не змінить ставлення до Росії як до стратегічного партнера і не повернеться до теми газового консорціуму, то "ми випадемо з того економічного пулу країн, які повинні бути учасниками цього консорціуму".

"І та євроінтеграція, про яку ми так багато чуємо, виявиться порожнім звуком і популізмом. Я думаю, у Європі це добре розуміють", - відзначив він.

Янукович заявив, що в ході поїздки в Москву також зустрічався з представниками ділових кіл Росії, після яких у нього "посилилася тривога" за ситуацію з ціною на російський газ для України.

За його словами, підвищення цін на газ будуть мати катастрофічні наслідки для промисловості.

"Фахівці знають, що при ціні газу 85 доларів за тисячу кубометрів хімічна промисловість стає нерентабельною, чорна металургія - при ціні 103 долари. Нас же чекає "перспектива" підвищення ціни на газ до 140 доларів уже на кордоні, у регіонах вона виросте до 180! Але ж, нагадаю, хімічна промисловість дає 15 відсотків валютного виторгу країни, а металургія - 45", - заявив Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News