Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко нагадав Табачнику про окуляри і темні справи

Середа, 26 жовтня 2005, 10:20

Екс-віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко спростовує свою причетність до відкриття кримінальних справ на Дмитра Табачника.

"Ми чули вже занадто багато брехні від "чесного" уряду Януковича-Табачника, щоб реагувати на чергові окозамилювання колишнього урядовця", - заявив Томенко.

Так Томенко прокоментував заяви Табачника щодо його ролі у відкритті на екс-віце-прем’єра уряду Януковича кримінальних справ, повідомляє прес-служба Томенка.

Томенко також спростував слова Табачника, що він "просто брав постанову попереднього Кабміну і надсилав запит у Генпрокуратуру з проханням розібратися з питанням законності даної постанови".

"Я як віце-прем’єр-міністр з гуманітарних та соціальних питань не надсилав запитів до Генпрокуратури. А певні документи часів віце-прем’єрства Табачника надавались керівництвом секретаріату Кабінету міністрів на вимогу правоохоронних органів у рамках їхніх оперативно-слідчих дій за конкретними кримінальними справами", - зазначає Томенко.

Він також нагадав про "справу з окулярами", коли за результатами перевірки КРУ Міністерства праці були виявлені грубі порушення закону під час витрати бюджетних коштів попереднім керівництвом уряду і міністерства праці у рамках проведення так званої акції "Зір" щодо забезпечення ветеранів "безкоштовними" окулярами.

За попередньою інформацією правоохоронних органів, до цієї справи були причетні помічники та близьке оточення Табачника.

"До речі, для мене і досі є принципово важливим, щоб правоохоронні органи і суд нарешті з’ясували, куди поділися близько 20 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на окуляри для ветеранів", - зазначив Томенко.

На його думку, проблема Табачника полягає в тому, що він під час своєї віце-прем’єрської діяльності "здебільшого переймався бізнесом і добробутом членів своєї родини, а тому менше пам’ятає свої дії, які спричинили збитки державі".

Для прикладу, крім оборудки з окулярами, можна ще назвати незаконне, за висновками Генпрокуратури, відчуження першого поверху приміщення Держкомтелерадіо по вул. Прорізній, 2 у Києві на користь близького до родини Табачника підприємтсва "Тіко".

Також Томенко нагадав про виділення приміщення на території Національного заповідника "Софія Київська" нібито для діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яку на той час очолював Табачник.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: