Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах взявся за Порошенка, Третьякова і Мартиненка

Середа, 26 жовтня 2005, 11:16

Рада національної безпеки і оборони сприяє правоохоронним органам у розслідуванні кримінальних справ за фактами корупції в органах влади.

Про це заявив секретар РНБО Анатолій Кінах в інтерв'ю газеті "Київські відомості", опублікованому в середу.

"Ми працюємо в тісній взаємодії зі слідчими, у тому числі і з Генпрокуратурою. У нас немає проблем з цього приводу. Матеріали, необхідна інформація - усе надається слідчим", - сказав він.

Кінах відзначив, що РНБО готова робити "координаційне сприяння" для забезпечення об'єктивності розслідування.

Він вважає, що боротьба з корупцією є комплексною проблемою. Він також висловив надію, що на місце протиборству політичних і економічних груп прийде консолідація у визначенні стратегічних напрямків розвитку країни, у тому числі у створенні ефективних механізмів протидії корупції.

Секретар РНБО заявив, що, на його думку, "ми трохи поспішили з довічним статусом суддів".

Такий крок має бути підкріпленим системою підготовки кадрів, наявністю фінансово-матеріальних ресурсів, механізмами контролю з боку суспільства над діяльністю судів, вважає він.

Як відомо, у вересні Генеральна прокуратура порушила п'ять кримінальних справ за фактами злочинів, виявлених за результатами перевірки заяв екс-держсекретаря Олександра Зінченка про корупційні дії у вищих ешелонах влади.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...