Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після покупки "Криворіжсталі" рейтинг Міттала знизиться?

Середа, 26 жовтня 2005, 12:45

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Рооr's може понизити довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг "ВВВ+" консорціуму Mittal Steel, а також довгострокові рейтинги "ВВВ" його дочірніх компаній Ispat Inland Inc. і Ispat Inland L.P. у зв'язку з покупкою Mittal "Криворіжсталі".

"Покупка Mittal Steel "Криворіжсталі" демонструє більш агресивну стратегію росту і фінансову політику в порівнянні із закладеною в нинішній рейтинг", - пояснило агентство свою позицію в прес-релізі у вівторок.

Відповідно до нього, негативний прогноз рейтингів також відбиває потенційне збільшення використання кредитів Mittal Steel, як результат останньої угоди.

S&P також відзначило, що Mittal Steel має інвестувати істотні кошти в модернізацію "Криворіжсталі" і планує вкладати кошти в розширення його потужностей.

Як йдеться в прес-релізі, продаж "Криворіжсталі" є предметом значних політичних суперечок і містить інституціональні ризики на ринку України, що розвивається, де захист прав власності залишається дещо слабким.

Характеризуючи "Криворіжсталь", експерти агентства зазначили як його плюси більш низькі витрати і вертикальну інтеграцію, однак відзначили недостатню прозорість фінансової звітності.

S&P нагадує, що нинішній рейтинг Mittal Steel базується на низьких витратах компанії, стрімкій інтеграції, статусі найбільшої і найбільш диверсифікованої сталеливарної компанії світу і низьким рівнем боргу до покупки "Криворіжсталі".

Відповідно до прес-релізу, наприкінці червня цього року сумарний борг Mittal Steel складав $4,7 млрд., а зобов'язання по пенсійних виплатах - $1,4 млрд.

Як відомо, Mittal Steel 24 жовтня перемогла на приватизаційному конкурсі з продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь", запропонувавши за пакет 24,2 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування