Порошенко подав до Генпрокуратури на Зінченка

Середа, 26 жовтня 2005, 14:47

Екс-секретар Радбезу Петро Порошенко подав до Генеральної прокуратури заяву перевірити інформацію екс-держсекретаря Олександра Зінченка про начебто здійснюваний ним тиск на слідчі органи.

Про це повідомляє у середу прес-служба Порошенка, зазначаючи, що заяву прийнято до розгляду.

у своїй заяві Порошенко просить прийняти до розгляду та розглянути дане повідомлення про злочин (в порядку ст. 95 КПКУ - заяви і повідомлення про злочин), здійснити по ньому дослідчу перевірку, та в рамках процесуальних строків прийняти одне з передбачених кримінально-процесуальних законом рішень.

Прес-служба нагадує, що Зінченко заявив про те, що на посадових осіб Генеральної прокуратури під час розслідування кримінальних справ чинився тиск, зокрема, і під час розслідування справи проти Порошенка.

"За цією вимогою Генеральна прокуратура має перевірити факти тиску, що у відповідності до КПК України є інформацією про тяжкий злочин", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що в разі підтвердження цих фактів Генпрокуратура має всі підстави для відкриття кримінальної справи по факту злочину.

"В разі ж замовчування з боку Зінченка фактів тиску, або приховування інформації про осіб, які зловживали своїм службовим становищем, можна стверджувати про його протиправну поведінку, яка відповідно до ст. 396 КПКУ є злочином", - зазначає прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування