Кінах радить Ющенку взяти перерву

Середа, 26 жовтня 2005, 14:59

Секретар РНБО Анатолій Кінах вважає за доцільне призупинити приватизацію стратегічних промислових об’єктів в період парламентських виборів.

Про це він сказав представникам ЗМІ у середу, повідомляє його прес-служба.

"В цей період приватизація стратегічних підприємств - недоцільна, оскільки неминуче загострення політичних ризиків не підвищить ліквідності об’єктів", наголосив він, наголосивши, що підтримує подальше проведення ефективної приватизації стратегічних промислових об’єктів в Україні.

На переконання Кінаха, в період парламентських виборів слід сконцентруватися над проведенням потужної та ефективної передприватизаційної підготовки промислових об’єктів, підвищення їх ліквідності, забезпечення прозорості фінансових потоків підприємств, зміцнюючи у такий спосіб довіру інвесторів до України.

Секретар РНБО також підтримав необхідність підготовки та ухвалення Державної програми приватизації на 2006 рік та висловив переконання, що кожен із вітчизняних стратегічних об’єктів повинен бути приватизованим на основі адресного підходу.

"Необхідно підготувати цільовий план приватизації кожного стратегічного об’єкту з урахуванням інтересів підприємства та трудового колективу, країни та суспільства загалом, стратегії національної економічної безпеки держави", відзначив він.

Кінах також відзначив, що підтримує те, щоб отримані від приватизації кошти спрямовувалися на розвиток і модернізацію вітчизняної економіки, підвищення конкурентноздатності підприємств, створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу.

Як відомо, раніше президент висловився за якнайшвидшу приватизацію "Укртелекому". Він також дав доручення прем'єру готувати до приватизації наступний об’єкт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування